امروزه آسانسورهای هیدرولیکی یکی از پرطرفدارترین نوع آسانسور محسوب میشوند و بسیاری از پیمانکاران و کارفرماها در پروژههای خود آسانسور هیدرولیکی را برای نصب انتخاب میکنند. در مقالههای قبل به طور کامل در مورد آسانسور هیدرولیکی و تفاوت آن با آسانسورهای کششی صحبت کردهایم. در این مقاله قصد داریم در مورد انواع آسانسور هیدرولیکی با شما صحبت کنیم. در همین ابتدای مقاله بگوییم که انواع آسانسور هیدرولیکی بر اساس تفاوتهای آنها در جک و پاوریونیت گروه بندی میشوند.
برای آنکه بتوانیم در مورد انواع جکهای آسانسور هیدرولیکی با هم صحبت کنیم، اجازه بدهید گریزی به طرز کار این آسانسور داشته باشیم.
طرز کار آسانسور هیدرولیک
شاید برایتان جالب باشد که عملکرد آسانسور هیدرولیکی در جهت بالا و پایین با هم متفاوت است. هنگامی که حرکت آسانسور در جهت بالا است، روغن به وسیله پمپ هیدرولیک ایجاد میشود و پمپ نیروی لازم برای گردش را از الکتروموتور میگیرد. در صورتی که در حرکت رو به پایین به دلیل وجود نیروی ناشی از وزرن کابین و یا بار، شیر برگشت باز میشود و روغن به سمت مخزن به حرکت در می آید. در نتیجه پیستون جک به سمت پایین حرکت میکند و بنابراین نیازی به عمل کردن موتور و پمپ در حرکت جهت پایین نمیباشد.
[irp posts=”2877″ name=”آسانسور هیدرولیک چیست؟”]
انواع آسانسور بر اساس جک هیدرولیکی
- آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم
- آسانسور هیدرولیک یک جک در کنار مستقیم
- آسانسور هیدرولیک دو جک در کنار مستقیم
- آسانسور هیدورلک یک جک در کنار غیرمستقیم
- آسانسور هیدرولیک دو جک در کنار غیرمستقیم
- آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم تلسکوپی
- آسانسور هیدرولیک یک جک در کنار مستقیم تلسکوپی
- آسانسور هیدرولیک دو جک در کنار مستقیم تلسکوپی
- آسانسور هیدرولیک کششی
آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم
در این نوع آسانسور جک و پاوریونیت به صورت مستقیم در زیر یوک کابین قرار میگیرد. البته قبل از قرارگیری باید چاله آسانسور آماده باشد. مزیت این نوع آسانسور این است که کابین به صورت مستقیم تحت حمایت جک قرار دارد و وظیفه ریلهای راهنما، فقط اطمینان از حرکت مستقیم کابین میباشد. جک و پاوریونیت در داخل گودال قرار داده شدهاند.
[irp posts=”4377″ name=”جک آسانسور هیدرولیک چیست؟”]
معایب آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم
- همان طور که در قسمت قبل گفتیم، جک و پاوریونیت در داخل گودال قرار دارد، در نتیجه بازرسی و تعمییرات پوسته و اجزای آن کمی هزینه بر خواهد بود.
- دیوار گودال را باید در برابر رطوبت حتما عایق بندی کرد.
- در برخی مواقع هم مشکل حفر گودال مناسب با فونداسیون وجود دارد که تقریبا نصب این گونه آسانسور را غیر ممکن میسازد.

آسانسور هیدرولیک
مزایای آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم
- احتمال سقوط آسانسور در این نوع تقریبا صفر میباشد.
- عملکرد آرام و بدون سروصدا
- امکان استفاده از ظرفیت های زیاد وکابین های پانورامیک (شیشه ای)
- نصب وسرویس نگهداری آسان
- ضریب امنیتی بسیار بالا
انواع آسانسور هیدرولیک جک در کنار مستقیم
در این آسانسور جک در کنار چاه قرار دارد و به بالای کابین متصل است. در آسانسورهیدرولیک جک در کنار طول مسیر جا به جایی و کورس جک تقریبا برابر است.
معایب آسانسور هیدرولیک جک در کنار مستقیم
یکی از اساسی ترین مشکلات این آسانسورها ارتفاع و طول مسیر است. اگر ارتفاع زیادی داشته باشیم نیاز به حفر چاله آسانسور داریم که با این نوع آسانسور کاملا مغایرت دارد. پس در نتیجه آسانسور هیدرولیک جک در کنار مستقیم، برای ارتفاعات محدود بسیار عالی است.

تاریخچه آسانسور هیدرولیک
مزایا آسانسور هیدرولیک جک در کنار مستقیم
- عدم نیاز به حفر گودال
- جهت تعمییر قطعات، تعمیرکار به راحتی دسترسی خواهد داشت
- نصب و راه اندازی سریع و آسان با هزینه کم
آسانسور هیدرولیک جک در کنار غیر مستقیم
یکی از رایجترین آسانسورهای مسافر بری میباشد. در این نوع آسانسور جک در کنار و با طناب فولادی نصب میشود. در این قسمت منظورمان از کابین تمام وجود آن است در نتیجه پشت کابین هم محسوب میشود.
این نوع آسانسور معمولا دارای یک جک است اما اگر کابینها ظرفیت بالایی داشته باشند و سنگین باشند، میتوان هنگام نصب از دو جک نیز استفاده کرد.
[irp posts=”1111″ name=”عمق چاهک آسانسور هیدرولیک باید چقدر باشد”]
معایب آسانسور هیدرولیک جک در کنار غیر مستقیم
در این نوع آسانسور با وجود سیم هایی بکسل، حداقل یک دستگاه پاراشوت نیاز است. وظیفه پاراشوت این است که در شرایطی که سیم بکسل دچار گسست میشود، مانع سقوط کابین آسانسور شود. همچنین وجود سیم های بکسل، فلکه، پاراشوت، قلاب های بکسل و متعلقات وابسته، نصب این مدل را در مقایسه با سیستم های جک مستقیم پیچیده تر میکند.

آسانسور هیدرولیک
مزایا آسانسور هیدرولیک جک در کنار غیر مستقیم
در آسانسورهای هیدرولیک جک غیرمستقیم، به دلیل آنکه طول جک نصف می شود، فضای قائم کمتری در چاه آسانسور مورد نیاز است. این موضوع اهمیت فوق العاده ای دارد؛ چراکه آسانسور را بدون نیاز از حفره در زیر یا اورهد بیش از اندازه میکند. اندازه طول کمتر جک سبب آن می شود که سیستم غیرمستقیم کاربرد بیشتری داشته باشد. همان طور که در ابتدا گفتیم، تقریبا اغلب آسانسورهای مسافری هیدرولیک با روش جک در کنار غیرمستقیم اجرا میشوند.
آسانسور هیدرولیک با جک کششی
آسانسورهای هیدرولیک با جک کششی به وسلیه وزنه های تعادل و مکانیزمی کاملا متفاوت عمل می کنند. البته در همین ابتدا بگوییم که این نوع آسانسور زیاد رایج نیست و فقط در پروژههای خاص مورد استفاده قرار میگیرد.
همان طور که گفتیم، جک های نوع کششی عملکردی کاملا متفاوت دارند. در این نوع طراحی، جک همراه با وزنه تعادل به کار گرفته میشود و جریان روغن، پیستون را به داخل سیلندر و در جهت پایین فشار میدهد تا کابین آسانسور در جهت بالا حرکت کند. در نتیجه جابجایی پیستون در جهت مخالف جکهای فشاری است.
[irp posts=”4008″ name=”موتور آسانسور هیدرولیک چیست”]
آسانسورهای هیدرولیک با جک کششی بصورت غیرمستقیم (با استفاده از سیم بکسل یا زنجیر) طراحی میشوند. جک های کششی دارای یک پیستون و یک میله هستند. در این نوع آسانسور، معمولا یک شفت توپر بهعنوان میله پیستون درنظر گرفته میشود که بهجای فشار، متحمل کشش است. بنابراین، شفت جک در معرض کمانش قرار نخواهد گرفت. این نکته مهم یکی از اصلی ترین مزایای این نوع آسانسور هیدرولیک است. با حل شدن مساله کمانش، بکارگرفتن شفت هایی با قطر کمتر برای جک، و به تبع قیمت و وزن کمتر، بسیار به صرفه میباشد.
آسانسورهای هیدرولیکی کششی، وزنه تعادل بخشی از این نیروی لازم را تامین نموده و بهره وری سیستم افزایش مییابد.همچنین در این نوع آسانسور، هوپاد لیفت، جرم وزنه تعادل، در حدود دو سوم جرم کابین خالی درنظرگرفته میشود. درنتیجه، انرژی کمتری در حرکت آسانسور صرف می شود. نکته جالب این است که این نوع آسانسور با محیط زیست کاملا سازگار است.