گیر افتادن داخل آسانسور می تواند تجربه ناخوشایندی برای افراد باشد و تماس با متخصصین برای نجات دادن نیز می تواند زمان بر باشد. اما خوش بختانه سیستم های آسانسوری مجهز به امکاناتی مانند باتری اضطراری هستند. این قبیل تجهیزات کاملا استاندارد بوده و این اطمینان را فراهم می کنند که شما نجات پیدا می کنید، بی آن که نیاز به کمک افرادی خارج از آسانسور باشد.
در ادامه قصد داریم به بررسی باتری اضطراری و نحوه عمل آن بپردازیم.
باتری اضطراری آسانسور
همزمان با قطع شدن برق، آسانسور نیز بلافاصله خاموش می شود و کابین به طور ناگهانی، ما بین طبقات متوقف خواهد شد. این شرایط می تواند برای افراد داخل آسانسور دلهره آور باشد. آسانسورهای خانگی هیدرولیکی، مجهز به ترمزهای الکترومغناطیس هستند که توسط سیم پیچ الکتریکی باز نگه داشته می شوند. زمانی که منبع تغذیه برق قطع می شود، سیم پیچ نیز جدا می شود و ترمز، آسانسور را بلافاصله متوقف خواهد کرد.
بعد از این که آسانسور به طور کامل متوقف می شود، باتری اضطراری به کار می افتد. نحوه عمل سیستم به این صورت است که بعد از گذشت حداقل سی ثانیه، برق وارد مدار می شود، آسانسور به نزدیک ترین طبقه می رسد، درب باز می شود و افراد می توانند از آسانسور خارج شوند.
به بیان دیگر این گونه بگوییم که در این سیستم، مگنت با قطع شدن برق، باز می شود و اگر موتور آسانسور از نوع درایو باشد، بسته به این که کدام سمت میزان آمپر کمتری دارد، آسانسور به سمت بالا و یا پایین به حرکت در خواهد آمد.
تعیین این که کدام سمت آمپر کمتری دارد، توسط قطعه ای به نام تابلو فرمان انجام می شود. بعد از این مرحله، آسانسور به نزدیک ترین طبقه می رسد و درب باز می شود.
برقی که وارد مدار می شود، تمام سیستم های ایمنی مانند روشنایی، تخلیه دود و یا سیستم اعلام حریق را به کار می اندازد. به عبارتی می توان این گونه گفت که، هر آن چه که ایمنی مسافران را تامین می کند، باید از برق اضطراری استفاده کند.
[irp posts=”3611″ name=”یو پی اس ups آسانسور چیست؟”]
نکته مهم دیگری که باید در نظر داشت این است که سیستم برق اضطراری باید کاملا جدا باشد. این بدان معناست که این سیستم باید پنل جداگانه و ایستگاه های انتقال جداگانه خود را داشته باشد.
در صورت وجود باتری اضطراری، دیگر نگران سقوط آسانسور نباشید.
سیستم باتری اضطراری در هشتاد درصد آسانسورهای هیدرولیکی در دسترس است. این ویژگی برای آسانسورهای بیمارستان ها، ساختمان های مسکونی و هم چنین مکان هایی که نوسان برق دارند، از اهمیت بالایی برخوردار است و مهم ترین دلیل به کارگیری این سیستم، تامین امنیت مسافران است.
باتری آسانسور می تواند برق مورد نیاز برای رسیدن کابین به نزدیک ترین طبقه را تامین کند. در واقع، باتری اضطراری به عنوان روش موثر برق اضطراری آسانسور در نظر گرفته می شود. باتری با توجه به فاکتورهای مهمی از قبیل:
- تناوب قطع برق
- ظرفیت آسانسور
- نوع آسانسور این که آیا مسکونی است و یا تجاری، این که آیا آسانسور از نوع هیدرولیکی است و یا کششی
- نوع موتور
- ولتاژ و جریان برق
در نظر گرفته می شود.
[irp posts=”3180″ name=”مصرف برق آسانسور چقدر است؟”]
نگهداری باتری اضطراری آسانسور
عمر مفید باتری آسانسور در حدود یک تا دو سال است و برای این که کارایی و عملکرد خوبی داشته باشند، باید هر روز مورد بررسی قرار بگیرد. توصیه می شود سرویس و نگهداری باتری آسانسور به صورت ماهانه توسط متخصصین انجام شود.
سرویس باتری آسانسور به این صورت است که برق اصلی آسانسور هنگام حرکت و زمانی که آسانسور خالی است، قطع می شود تا از سلامت باتری اطمینان حاصل گردد. به علاوه این که شارژ و دشارژ شدن باتری می تواند به افزایش طول عمر این قطعه کمک کند.
باتری اضطراری آسانسورهای چند کابین
سیستم باتری اضطراری آسانسورهای چند کابین با آسانسورهای معمولی تفاوت دارد. آسانسورهای چند کابین در ساختمان های اداری، هتل ها و بیمارستان ها نصب می شوند و رفت و آمد در آن ها بیشتر است. در این آسانسورها از ژنراتور که توان و ظرفیت بالاتری دارد، استفاده می شود.
باتری اضطراری در این آسانسورها هنگام قطع شدن برق این گونه عمل می کند که کابین به سمت لابی به حرکت در می آید، در همان جا متوقف می شود و درب آسانسور باز می ماند.
در پایان این که،
آسانسورها از جمله سیستم هایی هستند که امروزه در ساختمان ها به عنوان ابزار جابجایی مورد استفاده قرار می گیرند. به همین خاطر، توجه به مسائل ایمنی افراد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این روزها که شاهد قطع شدن برق هستیم، بسیاری از افراد نگران گیر افتادن داخل آسانسور هستند.
خوش بختانه آسانسورها مجهز به برق و باتری اضطراری هستند که هنگام قطع شدن برق، به جریان می افتند. نحوه عمل این باتری به این صورت است که جریان برق بعد از سی ثاینه وارد مدار می شود و اگر آسانسور ما بین طبقات گیر کرده باشد، باعث می شود به نزدیک ترین طبقه برسد و افراد بتوانند از داخل کابین خارج شوند.
این که آسانسور به سمت بالا به حرکت در بیاید یا پایین، توسط تابلو فرمان و این که کدام سمت آمپر کمتری دارد، انجام می شود.
نکته بسیار مهم این است که حتما باید به بررسی شارژ باتری اهمیت داده شود. باتری ها گران هستند و در حدود یک تا دو سال ماندگاری دارند.