قطعات آسانسور

براکت آسانسور چیست؟

براکت ریل کابین

ممکن است این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که براکت آسانسور چیست و چه کاربردی دارد. در این مقاله پادرا آسانسور قصد دارد شما را با نقش براکت در سیستم آسانسور آشنا کند.

براکت آسانسور چیست و چه کاربردی دارد؟

این قطعه در چاه و چاهک آسانسور نصب می شود و از آن به عنوان مهار کننده ی ریل آسانسور استفاده می شود. همچنین از جمله کاربردهای مهم دیگر براکت آسانسور، اتصال ریل راهنمای آسانسور به دیواره بتنی چاه یا سازه های فولادی آن است. چگونگی نصب براکت آسانسور بسیار بسیار مهم است، چرا که در صورت نصب نادرست این قطعه باعث می شود که ریل راهنما به درستی نیز نصب نشود و باعث کاهش ایمنی آسانسور و حتی کاهش کیفیت حرکت کابین توسط موتور شود. از این قطعه به عنوان تصحیح کننده ناترازی و ناشاقولی دیواره های چاه آسانسور نیز استفاده می شود.

همان طور که گفته شد نقش براکت در نصب ریل آسانسور بسیار حائز اهمیت است و در واقع براکت ها به منزله پایه هایی می باشند که ریل ها توسط این پایه ها به سازه یا دیواره چاه متصل می شوند. عوامل مختلفی مانند نوع و اندازه ریل ها، سرعت حرکت، پاراشوت و ظرفیت کابین تعیین کننده نوع و اندازه براکت آسانسور هستند. براکت آسانسور از نبشی، ورقه آهنی و یا ناودانی ساخته می شود.

شرکت های نصب آسانسور اصولا از براکت های مخصوص ریل ها استفاده می کنند. همان طور که مقاومت و استحکام ریل ها بسیار مهم است به همان اندازه نیز مقاومت براکت در آسانسور حائز اهمیت است تا بتواند ریل ها را نگه دارد.

براکت ریل کابین

براکت ریل

وظیفه براکت ریل آسانسور چیست؟

پیمانکار آسانسور در طی عملیات اجرایی براکت ریل ها را به سازه ساختمان متصل می کند. محل اتصال که اصولا به صورت دیوار آجری، بتنی یا تیر فلزی است از قبل توسط پیمانکار ساختمان بنا می شود، در صورتی که مقدمات کار در چاه آسانسور توسط پیمانکار ساختمانی انجام نشده باشد، مسئول نصب آسانسور هیچ مسئولیتی در این باره ندارد و باید از مسئول یا کافرمای ساختمان تقاضای مقدمات نصب را داشته باشد.

چنانچه از روش آهن کشی که در کشور ما مرسوم است، استفاده شود، باید ابعاد، نوع تیرها و فاصله آنها از همدیگر را با توجه به نقشه ای که برای آسانسور طراحی شده است بررسی شود. در واقع بهترین حالت برای نصب و نظارت آسانسور زمانی است که براکت ها به اسکلت فلزی ساختمان یا آهن کشی آسانسور وصل شود.

محل نصب براکت ها بسیار مهم هستند، زیرا پس از نصب براکت ها محل نصب ریل ها تعیین می شود و باید براکت ها در مکان دقیقی نصب نشوند. لازم است این نکته را خاطر نشان کنیم که حداقل یک براکت برای هر ریل مورد نیاز است.

فاصله براکت ها با درب طبقه می بایست استاندارد باشد و به طور دقیق نسبت به یکدیگر در طول چاه شاقول و گونیا باشند.

[irp posts=”2942″ name=”ریل آسانسور چیست؟”]

انواع براکت ریل آسانسور

براکت های آسانسور انواع بسیار مختلفی دارند و اکثر شرکت های آسانسور در دنیا و همچنین ایران برای نصب انواع آسانسور هیدرولیک و کششی از براکت های مخصوص به ریل های خود استفاده می کنند. عوامل مختلفی در انتخاب براکت ریل آسانسور نقش دارند که از جمله مهم ترین آنها عبارتند از:

  • سرعت حرکت کابین آسانسور
  • نوع ریل آسانسور
  • اندازه‌ی ریل آسانسور
  • ترمز ایمنی آسانسور
  • ظرفیت کابین آسانسور

براکت هایی که انتخاب می شوند می بایست از مقاومت و استحکام کافی برخوردار باشند. انواع براکت ها از نظر جنس به سه دسته تقسیم می شوند که شامل براکت نبشی، براکت ورقه آهنی و براکت ناودانی است.

[irp posts=”3906″ name=”آهن کشی آسانسور”]

وظیفه براکت وزنه آسانسور چیست؟

تا به اینجای مقاله به جواب این سوال که براکت آسانسور چیست رسیدیم حال بهتر است با وظیفه براکت وزنه آسانسور آشنا شویم. براکت های وزنه آسانسور به دلیل ثابت بودن در محل نصب خود غیرقابل تنظیم هستند، بنابراین نصب دقیق آنها بسیار مهم است. در صورتی که ریل های وزنه تعادل نیاز به جابجایی داشته باشند به وسیله ورق های پرکننده قابل تنظیم هستند.

در نصب ریل ها اصولا از براکت های نبشی یا ورق فلزی نورد شده دارای حفره های کشویی اریب شده استفاده می شود. فاصله براکت از یکدیگر باید حداقل 5/1 متر و حداکثر 5/2 متر باشد که بسته به ظرفیت و اندازه ریل های آسانسور متفاوت هستند.

براکت ریل کابین

براکت ریل کابین

نکات کلی درباره نصب براکت آسانسور

  • در صورتی که براکتی که باید ریل را نگهداری کند، در محل اتصال بین دو ریل قرار بگیرد، بهتر است که براکت در زیر ریلی نصب شود که به ریل بالاسری متصل است، زیرا در این حالت براکت هیچ گونه تماسی با پشت بند ریل نخواهد داشت.
  • با توجه به نقشه های آسانسور محل نصب براکت ها و ریل ها مشخص هستند و ریل های 5 متری در نقشه ها مشخص می باشند و 1 الی 2 عدد از ریل ها می بایست با طول کوتاه تری استفاده شوند.
  • برای هر ریل راهنما حداقل می بایست یک براکت در نظر گرفته شود.
  • براکت ها می بایست در فاصله معین و دقیقی از درب آسانسور نصب شوند.
  • براکت های ریل حتما باید نسب به یکدیگر شاقول و گونیا باشند.
  • فاصله براکت ها از یکدیگر حداقل 5/1 و حداکثر 5/2 متر است که نسبت به پارامترهای مختلف این فاصله ها تعیین می شوند.
  • اصولا برای ریل کابین آسانسور از براکت اوتیسی کابین استفاده می شود.
  • اصولا برای ریل وزنه تعادل از براکت نبشی استفاده می شود.
  • فاصله براکت های ریل آسانسور می بایست طوری تعیین شود که در هنگام فعال شدن پاراشوت، ریل دچار لغزش، تکانش، خمیدگی، پیچش و … نشود.
  • ریل های آسانسور توسط پیچ و مهره به براکت ها متصل می شوند.

[irp posts=”3123″ name=”کابین آسانسور چیست؟ انواع کابین آسانسور”]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *