کلمه بیمه ساخته شده از ریشه کلمه بیم است که به معنای ترس می باشد؛ هدف از گسترش بیمه در هر زمینه ای ایجاد آرامش و ایجاد اطمینان خاطر در بین افراد جامعه است. سابقه بیمه به شکل امروزه به قرن 16 میلادی برمی گردد که در ابتدا بیمه آتش سوزی، بیمه کشتی و … را شامل می شد و رفته رفته رواج پیدا کرد و به بیمه آسانسور نیز رسید. در ادامه این مقاله این سوال را که بیمه مسئولیت مدنی آسانسور چیست پاسخ خواهیم داد.
آسانسور نیز مانند هر وسیله الکترومکانیکی دیگری ممکن است حادثه آفرین باشد. ایجاد نقص فنی در تجهیزات آسانسور و خطای انسانی همواره باعث می شود که حوادث خطرناکی در آسانسور رخ دهد که در صورت وقوع چنین حوادثی، علاوه بر زیان های مالی زیان های جانی را نیز به دنبال خواهد داشت. بیمه مسئولیت مدنی آسانسور به منظور کاهش زیان های جانی و مالی ناشی از حوادث آسانسور در نظر گرفته می شود.
بیمه مسئولیت مدنی آسانسور
بیمه مسئولیت مدنی آسانسور، کلیه خسارات وارده به افرادی که از آسانسور استفاده کرده اند، در هنگام ورود و خروج از آسانسور که به دلیل مراقبت و تعمیر و نگهداری از آن بوده و فرد بیمه گذار مسئول است را جبران می کند. طبق این قانون هر گونه حادثه ای که باعث خسارت و صدمه بدنی که ناشی از نقص فنی چرخ ها، درب و تجهیزات آسانسور است شامل بیمه آسانسور هستند.
شایع ترین حوادث آسانسور اصولا در اماکن عمومی که استفاده از آسانسور بسیار زیاد است مانند هتل ها، ساختمان های اداری و تجاری و …. دیده می شود. توصیه شرکت پادرا آسانسور بیمه انواع آسانسور است، به خصوص اگر آسانسور ساختمان تردد بسیاری در طول شبانه روز دارد.
بیمه آسانسور چیست؟
بیمه آسانسور در واقع نوعی بیمه مسئولیت مدنی است؛ به این معنی که در صورتی که حوادث آسانسور به دلیل قصور ساکنین ساختمان باشد و محکوم به جبران خسارات جانی و مالی شوند، شرکت بیمه آسانسور باید کلیه خسارات را جبران نماید. بیمه آسانسور برای ساختمان اجباری نیست، اما در صورت بروز حوادث آسانسور و نداشتن بیمه آسانسور ساکنین ملزم به پرداخت خسارات وارده هستند و به دلیل اینکه اکثر این خسارات جانی هستند، اصولا مبلغ خسارت به وجود آمده بسیار سنگین خواهد بود. بنابراین بیمه آسانسور بسیار منطقی تر از پرداخت چنین هزینه هایی خواهد بود.
[irp posts=”4015″ name=”بیمه آسانسور چیست؟”]
چه خسارت های در حوادث آسانسور رخ می دهند؟
- هزینههای پزشکی برای درمان مجروحین حادثه
- دیه فوت و یا نقص عضو افرادی که دچار حادثه شده اند
- خسارتهای مالی وارد شده به بار
آیا اخذ بیمه مسئولیت مدنی آسانسور اجباری است؟
همان طور که قبلا هم گفتیم، بیمه آسانسور اجباری نمی باشد و به هیچ وجه مالکین ساختمان به دلیل عدم تهیه بیمه نامه آسانسور جریمه نمی شوند. اما در صورت وقوع حوادث آسانسور، مراجع قضایی برای دریافت خسارت حادثه دیدگان کوتاهی نمی کنند. به همین دلیل منطقی که است که هر مالکی، آسانسور ساختمان را بیمه کند چرا که هزینه تهیه بیمه نام آسانسور تقریبا یک درصد از هزینه های سالیانه ساختمان است.
اخذ بیمه آسانسور بر عهده چه کسی است؟
بیمه آسانسور می بایست توسط مدیر ساختمان یا هیئت مدیره به عنوان نمایندگی از تمامی ساکنین اخذ شود؛ برای دریافت بیمه آسانسور در ابتدا باید مدیریت ساختمان به یک شرکت معتبر سرویس و نگهداری آسانسور مراجعه کند و با شرکت مورد نظر قرارداد سالانه سرویس و نگهداری آسانسور منعقد کند و از طریق شرکت آسانسوری مربوطه اقدام به اخذ بیمه آسانسور کند.
برای اخذ بیمه آسانسور باید به چه شرکت های بیمه ای مراجعه کنیم؟
خوشبختانه شرکت های مختلفی مانند بیمه سامان، بیمه پاسارگارد، بیمه معلم، بیمه پارسیان و … بیمه آسانسور می فروشند، که برای انتخاب بهترین شرکت بیمه آسانسور می توانید با شرکت آسانسور طرف قراردادتان مشورت کنید.
مدارک مورد نیاز برای دریافت بیمه آسانسور
از جمله مدارکی برای دریافت بیمه نامه آسانسور مورد نیاز هستند عبارتند از:
- رونوشت قرارداد سالانه سرویس و نگهداری آسانسور (اصولا اکثر شرکت های سرویس و نگهداری آسانسور اقدام به دریافت بیمه آسانسور می کنند و نیازی به ارسال قرارداد نمی باشد.)
- کد پستی محل استقرار آسانسور
- رونوشت کارت ملی مدیریت ساختمان یا هر فردی که میخواهید بیمه آسانسور به نام وی باشد.
نکته: پس از اخذ بیمه نام آسانسور می بایست کارت بیمه آسانسور را به درون کابین الصاق کنید.
هزینه بیمه آسانسور چقدر است؟
هزینه بیمه آسانسور به عوامل مختلفی اعم از نوع کاربری آسانسور، تعداد آسانسورها، ظرفیت آسانسور و تعداد توقفات آسانسور بستگی دارد.
همچنین برخی از شرکت های بیمه موارد زیر را نیز به حق بیمه آسانسور اضافه می کنند:
- بیمه آسانسور برای آسانسورهایی که بالای ده توقف دارند 10 درصد افزایش حق بیمه آسانسور می خورد.
- بیمه آسانسور برای ساختمانهای تجاری و اداری ده درصد به حق بیمه آسانسور اضافه میشود.
[irp posts=”3194″ name=”ایمنی در آسانسور”]
کلام آخر
با گسترش زندگی شهرنشینی و افزایش ساختمان های بلند مرتبه و برج ها، آسانسور تبدیل به یکی از ضروری ترین تجهیزات ساختمان ها شده است. آسانسور مانند هر وسیله دیگری مزایا و فواید بسیاری دارد که در کنار این مزایا و فواید نمی توان از حوادثی که رخ می دهد چشم پوشید. در صورت وقوع حوادث آسانسور ممکن است زیان های مالی و جانی جبران ناپذیری رخ دهد که بیمه آسانسور زیان های مالی و جانی ناشی از این حوادث را کاهش می دهد. بیمه مسئولیت مدنی آسانسور به این معنی است که در اثر بروز حوادث آسانسور فرد بیمه گذار (مدیریت ساختمان، مالک ساختمان یا شرکت سرویس و نگهداری آسانسور) مسئول حادثه شناخته می شود و می بایست خسارت های مالی و جانی وارده را پرداخت کنند که شرکت بیمه این خسارات را از طرف بیمه گذار به زیان دیده پرداخت می کند.