دانستنی های آسانسور

تفاوت آسانسورها و بالابر مسکونی چیست؟

بالابرهای مسکونی

در این مقاله با انواع آسانسورها و بالابرهای مسکونی و همچنین تفاوت آسانسورها و بالابرهای مسکونی آشنا خواهید شد. آسانسورها و بالابرهای مسکونی هر دو قابلیت‌ های زیادی را به ساختمان شما اضافه می‌ کنند، اما آنها کاملا متفاوت هستند. هر کدام وظیفه مخصوص به خود را دارند و برای اهدافی خاص طراحی می ‌شوند. قبل از سفارش آنها باید با نکاتی آشنا شوید تا بهترین گزینه را برای ساختمان مسکونی خود سفارش دهید.

اگر علاقه‌ مند به نصب آسانسور یا بالابر در منزل خود هستید، مهم است که زمانی را صرف بررسی جوانب مثبت و منفی هر یک از انواع آنها کنید. عواملی مانند توانایی، هزینه، سهولت نصب باید بخشی از تصمیم شما باشند. این جنبه‌ها را در ذهن داشته باشید و دستگاهی را که متناسب با نیازهای شما است را انتخاب کنید. البته باید در زمان طراحی و اجرا، تمامی قوانین را در نظر داشت تا آسانسور و بالابری که نصب می‌کنید موفق به اخذ استاندارد آسانسور شود.

بالابر چیست؟

بالابرهای مسکونی تحت عنوان سکوهای بالابر نیز شناخته می ‌شوند. این وسیله‌ ای برای بالا بردن سرنشینانی است که اغلب بر روی یک وسیله دستی یا ویلچر قرار دارند و می ‌خواهند از موانع عمودی مانند پله ‌ها بالا بروند. آنها اغلب در خانه‌ ها و اماکن تجاری نصب می‌ شوند و بالابرها اغلب در وسایل نقلیه عمومی از جمله قطارها و اتوبوس ‌های عمومی بخشی از نیازهای مردم را برطرف می‌کنند.

در خانه ‌های مسکونی، سکوهای بالابر از یک سکو، کنترلگرها و برجک آسانسور تشکیل شده ‌اند. بالابرهای مسکونی قابلیت ‌های محدودی دارند زیرا بیشتر آنها می ‌توانند تا حدود 3 متر سفر عمودی داشته باشند. همچنین برای نصب این بالابرها در یک محل مسکونی تقریبا به حدود کمتر از 2 متر مربع فضا نیاز دارید. آسانسورها می‌ توانند یک جایگزین باورنکردنی برای رمپ‌ها باشند که قابلیت‌های کمتری در مقایسه با بالابرها دارند و ممکن است فضای بیشتری را به خود اختصاص دهند.

[irp posts=”3142″ name=”تفاوت بالابر و آسانسور”]

انواع بالابرها

انواع بالابرها شامل بالابر ثابت آرکادئونی، بالابر جک مستقیم، بالابر کابلی یا زنجیری، بالابر هیدرولیکی یا زنجیری و بالابر بوم لیفت ثابت است که در ادامه به توضیح تک تک آنها خواهیم پرداخت.

بالابرهای ثابت آکاردئونی

یکی از ایمن ترین انواع بالابرها، بالابرهای ثابت آرکادئونی هستند که به آنها بالابر میز هیدرولیکی هم گفته می شود. بازوهای قیچی مانند این نوع بالابرها توسط جک هیدرولیک از یکدیگر باز می شوند.

بالابرهای جک مستقیم

در این نوع بالابرها، جک هیدرولیک زیر میز بار متصل شده است تا بتواند بالابر به سمت بالا جابجا کند. پس از بالابرهای آرکادئونی این نوع از بالابرها از نظر ظرفیت و امنیت بهترین هستند. از بالابرهای جک مستقیم در مراکز خرید و مغازه ها استفاده می شود. در صورت استفاده از کابین به آنها آسانسور هیدرولیکی هم گفته می شود.

[irp posts=”2877″ name=”آسانسور هیدرولیک چیست؟”]

بالابرهای کابلی و یا زنجیری

در این نوع از بالابرها، موتور کابل و یا زنجیر متصل به سکو باعث حرکت بالابر می شود. امنیت و ظرفیت این نوع از بالابرها بسیار کم است. از این نوع بالابرها تحت هیچ شرایطی به عنوان بالابر نفربر استفاده نمی شود.

بالابرهای هیدرولیکی – زنجیری یا کابلی

در این نوع از بالابرها حرکت از چرخ زنجیر و یا قرقره کابل توسط جک هیدرولیک نیمی از کورس شروع می کنند و در نتیجه نیرو توسط زنجیر و یا کابل به میز کار انتقال پیدا می کند تا تمام مسیر را طی کند.

بالابرهای بوم لیفت ثابت

این نوع بالابرها علاوه بر جابجایی عمودی به صورت افقی نیز جابجا می شوند. بالابرهای بوم لیفت ثابت ظرفیت بسیار کمی دارند.

آسانسور چیست؟

آنها اساسا دستگاه‌ های پیچیده ‌ای هستند که افراد را با خود حمل می‌کنند. انرژی لازم برای بلند کردن افراد و بارها توسط موتور محرک برقی ایجاد می ‌شود که یک مایع هیدرولیک را به طور مستقیم یا غیر مستقیم به داخل سیلندر منتقل می‌کند و یا با استفاده از تسمه کابین آسانسور را بالا و پایین به حرکت در بیاورد.

[irp posts=”3787″ name=”آسانسور چیست؟ همه چیز در مورد آسانسور | معرفی اجزای اسانسور”]

آسانسورها باید تحت عملیات نگهداری و تعمیرات مناسب قرار گرفته و در فواصل زمانی مشخص به صورت دوره ‌ای بازدید شوند. آسانسورها دارای سرعتی در حدود 1-2 متر در ثانیه برای رسیدن به کلیه طبقه ‌های ساختمان هستند. اکثر آنها به منبع تغذیه سه فاز احتیاج دارند و در غیر این صورت کارایی لازم را برای ساختمان نخواهند داشت.

بسته به نوع سازه ‌ای که در اختیار دارید، انواع مختلفی از آسانسورها برای انتخاب وجود دارند. در این میان، گزینه ‌هایی از قبیل آسانسورهای مسکونی، آسانسورهای تجاری، بیمارستانی و آسانسور مخصوص افراد دارای معلولیت وجود دارند.

انواع آسانسور

انواع آسانسور شامل:

  • آسانسورهای کششی،
  • آسانسورهای هیدرولیک،
  • آسانسورهای وینچی،
  • آسانسورهای مغناطیسی و
  • آسانسورهای کارگاهی

است که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

[irp posts=”3709″ name=”معرفی 19 نوع اسانسور | انواع آسانسور”]

آسانسور کششی

نیروی محرکه در این نوع از آسانسورها توسط یک موتور الکتریکی که در بالای چاه یا در پایین کنار چاهک آسانسور تامین می شود که در موتورخانه آسانسور نصب می شود.

آسانسور کششی

آسانسور کششی

آسانسور هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک بدون نیاز به موتورخانه حرکت می کنند و حرکت این نوع از آسانسور بسیار نرم و آرام است و خرابی و استهلاک بسیار کمی دارند.

[irp posts=”4456″ name=”تفاوت آسانسور هیدرولیک و کششی”]

آسانسور وینچی

این نوع از آسانسورها با زنجیر یا طناب فولادی آویزان می شوند و توسط نیروی رانش عمل می کنند.

آسانسور وینچی چیست

آسانسور وینچی

آسانسور مغناطیسی

در آسانسورهای مغناطیسی ریل ها و تجهیزات نقش استاتور را دارند و موتور و کابین نیز نقش روتور را دارند.

آسانسور کارگاهی

از آسانسورهای کارگاهی در ساختمان سازی و ساختمان های بلند مرتبه استفاده می شود.

[irp posts=”4458″ name=”آسانسور صنعتی چیست؟”]

تفاوت بین بالابر و آسانسور

  • سرعت بالابرها از 0/20 متر بر ثانیه الی 0/45 متر بر ثانیه است اما سرعت آسانسورها از 0/7 متر بر ثانیه شروع می شود به بالا.
  • آسانسورها می بایست مجهز به پاراشوت و سیستم های امنیتی ضد سقوط باشند، به همین دلیل هزینه نصب و راه اندازی آسانسور بسیار بالاتر از بالابر است.
  • در اماکنی که تعداد طبقات کمی دارند و سرعت بالا و پایین رفت زیاد مهم نیست می توان از انواع بالابرها استفاده کرد اما در ساختمان های مرتفع که سرعت و بالا و پایین رفت از اهمیت بسزایی برخوردار است، باید از آسانسور استفاده کرد.
  • آسانسورها هم استاندارد می گیرند و هم بیمه در حالی که بالابرها استاندارد نمی گیرند و تنها امکان بیمه کردن بالابر وجود دارد.
  • در منازلی که امکان نصب آسانسور وجود ندارد، می توان برای جابجایی افراد و وسایل از بالابر استفاده کرد.
  • هزینه خرید و نصب بالابر بسیار کمتر از آسانسور است.
  • مصرف برق در بالابرها بسیار کمتر از آسانسورها است.
  • امکان نصب بالابرها در فضای بین پله ها و جلوی بالکن ها ساختمان ها وجود دارد.
  • نصب بالابرها بسیار آسان تر از آسانسورها است.
  • آسانسورها علاوه بر نگهداری و تعمیر، طبق مقررات باید تحت بازرسی مداوم قرار بگیرند. بازرسی ‌ها توسط ارگان ‌هایی انجام می‌شود که در صنعت دارای مجوز مجاز به انجام بازرسی ‌های مختلف هستند. آنها شامل بازرسی‌های تخصصی و دوره ‌ای می ‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *