طبق تحقیقات انجام شده، اولین آسانسور جهان در سال 236 سال پیش از میلاد مسیح توسط دانشمندی به نام ارشمیدس اختراع شد. به طور کلی می توان گفت آسانسور، سالیان سال است که مورد استفاده می شد اما این آسانسورها عمدتا توسط نیروی انسانی، حیوانات، طناب و قرقره ی بالابر کار می کرد.
فناوری آسانسور در اواسط صده 1800 تا جایی پیش رفت که ساخت آسانسور با استفاده از آب و بخار انجام شد. اما به دلیل اینکه با گذشت زمان و با پوسیده شدن طناب این آسانسورها، از امنیت کافی برخوردار نبودند. همین مشکل باعث اختراع ترمز امنیتی در سال 1852 توسط الیشا اوتیس شد. ترمز امنیتی از سقوط آسانسور در صورت پاره شدن طناب، جلوگیری می کرد. اولین آسانسوری که دارای ترمز امنیتی بود در سال 1357 به بازار آمد و باعث توسعه آسمان خراش ها در سراسر دنیا شد.
سریع ترین آسانسورها در دنیا
برج تایپه 101
برج تایپه 101 بزرگترین برجی است که سریع ترین آسانسور دنیا را دارد. این آسانسور قادر است در عرض یک دقیقه، ارتفاع 1009 متری را طی کند و همچنین تنها در 30 ثانیه فاصله زمین تا بام برج را طی می کند.
این برج تا سال 2010 بلندترین ساختمان با ارتفاع 509 متر در جهان و تایوان بود و در حال حاضر در بین 8 ساختمان بلند دنیا قرار دارد. این برج در سال 2004 ساخته و تکمیل شد و دارای مرکز خرید بهم پیوسته، دفاتر اداری، رستوان با نمای دید شهر و لابی آسمانی است.
[irp posts=”3787″ name=”آسانسور چیست؟ همه چیز در مورد آسانسور | معرفی اجزای اسانسور”]
برج یادبود یوکوهاما
دومین آسانسور سریع جهان در برج یادبود یوکوهاما قرار دارد. این آسانسور قادر است در عرض یک دقیقه ارتفاع 749 متری را طی کند. آسانسور این برج فاصله زمین تا بام آن را در عرض 24 ثانیه طی می کند. ارتفاع این برج 296 متر است و تا سال 2014، دومین ساختمان بلند ژاپن و بلندترین ساختمان این کشور به شمار می رود. اتمام ساخت این برج در سال 1993 بود و شامل مراکز خدماتی گوناگون، هتل و رستوران است.

برج یادبود یوکوهاما
برج خلیفه
آسانسور برج خلیفه، مقام سوم سریع ترین آسانسورهای دنیا را به خود اختصاص داده است. این آسانسور قادر است در عرض یک دقیقه، ارتفاع 600 متری را را طی می کند و همچنین در عرض یک دقیقه و 24 ثانیه، فاصله زمین تا بام برج را طی می کند.
ارتفاع برج خلیفه 828 متر است و در حال حاضر بلندترین ساختمان دنیا می باشد. سال 2009 ساخت این برج به اتمام رسید. این برج توسط پارک خلیفه احاطه شده است و سکوی دیده بانی بیرونی این برج مقام دوم در بین بلندترین ساختمان های دنیا قرار دارد.
برج خلیفه از قسمت های مختلفی شامل آپارتمان های مسکونی، دفاتر اداری، لابی آسمانی، استخر، هتل تشکیل شده است.
[irp posts=”480″ name=”تاریخچه آسانسور در ایران و جهان”]
در برج های بسیار بلند سالن های انتظار نیز به منظور سهولت در رفت و آمد مردم ساخته شده است. در برج های بسیار بلند برای رسیدن به طبقات بالای برج به دلیل اینکه افراد زیادی در حال ورود و خروج از آسانسور هستند، ممکن است زمان زیادی تلف شود، به همین دلیل در میانه راه، آسانسورهای جداگانه ای وجود دارد که فقط در سالن های انتظار متوقف می شود. برای راحتی در کار، افراد می توانند از این آسانسورها استفاده کرده و سریع تر به سالن های انتظار رسیده و از آنجا از آسانسورهای معمولی در طبقه مورد نظر استفاده نمایند. لابی آسمانی به این سالن های انتظار در برج های بلند گفته می شود.

برج خلیفه
ساختمان 60 سان شاین
این ساختمان به عنوان سومین آسانسور سریع دنیا محسوب می شود. این آسانسور در عرض یک دقیقه ارتفاع 600 متری را طی می کند و همچنین در عرض 24 ثانیه مسافت زمین تا بام ساختمان را طی می کند.
ارتفاع این برج 239 متر است و در حال حاضر رتبه دهمین ساختمان بلند ژاپن و تا سال 1985 بلندترین ساختمان آسیا و تا سال 1991 بلندترین ساختمان ژاپن محسوب می شده است. اتمام ساخت این برج در سال 1978 بود و از بخش های دفاتر اداری، مراکز خدماتی و رستوران تشکیل شده است.

ساختمان 60 سان شاین
مرکز مالی جهانی شانگهای
این ساختمان به همراه ساختمان 60 سان شاین به طور مشترک مقام سوم سریع ترین آسانسور دنیا را به خود اختصاص داده است. آسانسور این ساختمان در عرض یک دقیقه، ارتفاع 600 متری، و مسافت زمین تا بام ساختمان را در عرض 49 ثانیه طی می کند.
ارتفاع این ساختمان حدود 490 متر است و در مقام نهم ساختمان های بلند جهان و مقام سوم ساختمان بلند چین قرار دارد.
[irp posts=”4150″ name=”اولین آسانسور در دنیا و ایران”]
البته باید گفت این برج در سال 2014 بلندترین ساختمان چین بود که در سال های بعد ساختمان های بلندتر نیز ساخته شد. ساخت این برج در سال 2008 به اتمام رسید که قسمت های مختلفی از جمله مرکز خرید در طبقه همکف، دفاتر اداری و هتل است که این هتل جزء مرتفع ترین هتل های دنیا محسوب می شود.

مرکز مالی جهانی شانگهای
برج شماره 3 تجارت جهانی چین
این برج هم مانند دو مورد قبل به طور مشترک در مقام سوم سریع ترین آسانسورهای دنیا قرار دارد. این آسانسور ارتفاع 600 متری را در مدت زمان یک دقیقه و مسافت زمین تا بام را در عرض 33 ثانیه طی می کند.
ارتفاع این برج 330 متر است و شصت و سومین ساختمان بلند دنیا و بیست و سومین ساختمان بلند چین می باشد. این ساختمان از قسمت های مختلفی از جمله دفاتر اداری، رستوران، پارکینگ خودرو، فروشگاه های خرده فروشی، سالن رقص و هتل می باشد.

برج شماره 3 تجارت جهانی چین
مرکز جان هنکاک
این ساختمان چهارمین آسانسور سریع دنیا محسوب می شود و مسافت 548 متری را در مدت یک دقیقه طی می کند. این آسانسور قادر است فاصله زمین تا بام را در مدت 38 ثانیه طی کند. مرکز جان هنکاک به ارتفاع 344 است و می توان گفت در جهان در رتبه پنجاهم بلندترین ساختمان های جهان قرار دارد و هشتمین ساختمان بلند آمریکا می باشد.
ساخت این بنا در سال 1969 به پایان رسیده است و متشکل از واحد های مسکونی، رستوران، استخر سرپوشیده و دفاتر اداری است که استخر آن بلندترین استخر سرپوشیده آمریکا است.

مرکز جان هنکاک
برج جین مائو
پنجمین آسانسور سریع دنیا در برج جین مائو قرار دارد. این آسانسور در عرض یک دقیقه ارتفاع 545 متری و از زمین تا بام برج را در عرض 46 ثانیه طی می کند.
ارتفاع این برج 420.5 متر است و هجدهمین ساختمان بلند دنیا و نهمین ساختمان بلند چین شمرده می شود. این برج در سال 2008 به عنوان بلندترین ساختمان چین محسوب می شد ولی در حال حاضر به رتبه نهم رسیده است. ساخت این برج در سال 1999 به پایان رسید و از قسمت های متخلفی از قبیل فودکورت، فروشگاه، هتل بزرگ حیات شانگهای، دفاتر اداری و مراکز تفریحی تشکیل شده است.

برج جین مائو
برج میلاد
6 آسانسور در برج میلاد کار گذاشته شده است که انتقال مسافران را با سرعت 7 متر بر ثانیه بر عهده دارد. برج میلاد دارای ارتفاع 435 متر است که رتبه چهارمین برج بلند مخابراتی جهان را دارد می باشد. آسانسور برج میلاد در کسری از ثانیه مسافران را جابجا می کند و سرعت آن قابل تنظیم است و نمی توان برای آن یک سرعت ثابت در نظر گرفت.
[irp posts=”3798″ name=”آسانسور برج میلاد”]