دانستنی های آسانسور

نصب آسانسور هیدرولیک

نصب آسانسور هیدرولیکی

یکی از پرکاربردترین تجهیزات هر ساختمانی آسانسور است. آسانسورها انواع مختلفی دارند که یکی از آنها آسانسورهای هیدرولیکی است. آسانسور هیدرولیکی، به انواعی از آسانسورها گفته می شود که با نیروی فشار روغن کار می کنند؛ در واقع در آسانسورهای هیدرولیک روغن باعث حرکت آسانسور می شود. در این مقاله پادرا آسانسور قصد دارد به صورت مفصل درباره نصب آسانسور هیدرولیکی و ملزومات آن صحبت کند.

اجزای تشکیل دهنده آسانسور هیدرولیک

از جمله اجزای تشکیل دهنده آسانسور هیدرولیک عبارتند از:

  • سنسور حرارتی
  • مدار قدرت
  • جک
  • پیستون
  • تابلو فرمان آسانسور
  • ترموستات روغن
  • پمپ انتقال روغن
  • شیر قطع و وصل خروج روغن
  • شیر اضطراری برقی
  • شیر های گوناگون در سایر بخش‌ها

[irp posts=”4377″ name=”جک آسانسور هیدرولیک چیست؟”]

روش کلی کار آسانسورهای هیدرولیکی

روش کار آسانسور هیدرولیک به این صورت است که موتور در پاوریونیت آسانسور می چرخد تا دستگاه تلمبه بتواند روغن را از مخزن به سیلندر هدایت کند و ظرفیت سیلند پر شود تا روغن با فشاری که در آن زیاد می شود، کابین و پیستون را به سمت بالا هل دهد و زمانی که کابین به طبقه مورد نظر رسید، سیستم مرکزی که در آسانسور هیدرولیکی قرار دارد، دستوری را به منظور قطع کردن روغن به موتور آسانسور ارسال می کند و سپس کابین در طبقه مورد نظر متوقف می شود و برای پایین آمدن کابین آسانسور نیز همین روند ادامه دارد و هنگامی که کابین به سمت پایین می رود، سیستم مرکزی آسانسور به دریچه سیگنال فرستاده و سپس حرکت آرام تر انجام شده و با سنگینی کابین، پیستون به سیلندر فشار وارد می کند و روغن از دریچه به مخزن باز شده و سیستم مرکزی دستور بسته کردن را به دریچه ارسال می کند و کابین ایست می کند.

آسانسورهای هیدرولیکی چه کاربردی دارند؟

آسانسورهای هیدرولیکی علاوه بر حمل و نقل افراد در ساختمان های مسکونی در بیمارستان ها، اماکن عمومی، پارکینگ ها و … نیز کاربرد دارد.

مراحل نصب آسانسور هیدرولیکی

قبل از نصب آسانسور هیدرولیکی می بایست پیش نیازهای نصب آسانسور مشخص گردند. در این مرحله نصاب آسانسور با توجه به انتظارات مشتری و شرایط ساختمان ابعاد چاهک، ابعاد کابین، مشخصات تابلو برق سه فاز و …. را به برای نصب آسانسور معین می کند. پس از مشخص شدن این موارد نوبت به مراحل نصب آسانسور هیدرولیک می رسد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

  1. آماده سازی کف چاله آسانسور: ارتفاع کف می بایست تا قبل از کف سازی انجام شده برای اولین توقف آسانسور، حداقل 190 سانتیمتر باشد. در حین بتن ریزی برای کف چاله می بایست این مورد در نظر گرفته شده باشد که فضای کافی برای قاب وزنه تعادل معین شود و قطر بتن ریزی آرماتوربندی شده در این قسمت می بایست حدود 30 سانتی متر باشد. در زمان مشخص کردن این اندازه های فضای باقی مانده در چاهک نباید کمتر از 150 سانتی متر باشد. در فضای خالی قطعاتی مانند سینی کابین، ضربه گیر، لوازم مرتبط به گاورنر یا پاراشوت و محل عبور یوک ها قرار گرفته می شود. پس از نصب تمامی قطعات در چاه آسانسور فضای خالی نیز به منظور حفظ جان تعمیرکار آسانسور در نظر گرفته می شود.
  2. همزمان با احداث چاه آسانسور باید فضایی نیز برای چاه ارت در نظر گرفته شود. عمق این چاه حداقل 8.3 متر است و برای افزایش قدرت رسانایی در این قسمت از 33 درصد پتاسیم، 33 درصد ذغال و 33 درصد نمک استفاده می شود.
  3. در این مرحله می بایست آهن کشی های سازه فلزی درون چاه طبق نقشه های طراحی شده به صورت کامل انجام شود. پس از انجام آهن کشی زیر نظر مهندس ناظر می بایست سطح خارجی کلیه آهن آلات با ضد زنگ پوشیده شوند. البته امکان دارد در برخی موارد به جای آهن کشی، دیوار کشی اطراف چاهک پیشنهاد شود. در این صورت می بایست طبق اصول و مقررات شرکت تولید کننده آسانسور و با استفاده از مصالح پیشنهاد دیوار کشی انجام شود. همچنین در این مرحله می بایست روشنایی درون چاه آسانسور نیز طبق دستورالعمل های موجود تامین شود.
  4. اولین موردی که باید در هنگام آماده سازی موتورخانه مد نظر داشته باشید این است که حتما می بایست ابعاد و اندازه ها طبق نقشه های اجرایی و فروشنده باید باشد. تهویه اتاق موتورخانه نیز باید به نحوی باشد که دمای آن بین 5 الی 40 درجه سانتی گراد باشد. اجزای الکتریکی موجود در موتورخانه آسانسور مانند تابلو برق سه فاز و کابل کشی ها می بایست مورد تایید شرکت تولید کننده آسانسور یا ناظر مربوطه باشد. همچنین به منظور مقابله با حوادث می بایست یک کپسول آتش نشانی استاندارد در این محل نصب شود.
  5. پس از به پایان رسیدن نصب درب و ریل و همچنین کنترل نهایی این بخش توسط افراد متخصص، می بایست دیوار چینی های دور در به وسیله آجر یا بلوک انجام شود. البته چندین سال است که از پوشش های فلزی استفاده می شود، که قابل قبول هستند.
  6. نصب تابلوهای برق و کابل کشی می بایست زیر نظر افراد متخصص انجام شود و نکات ایمنی کاملا رعایت شود.
  7. بتن ریزی های انجام شده برای سقف چاه پس از صدور تاییدیه توسط فروشنده آسانسور، می بایست به صورت اصولی، با قالب گذاری و آرماتور بندی انجام شود.

[irp posts=”3225″ name=”مراحل نصب آسانسور چیست؟”]

مزایای آسانسور هیدرولیک

از جمله ویژگی ها و مزایای آسانسورهای هیدرولیکی عبارتند از:

  • نرمی و روانی حرکات کابین آسانسور
  • دارای امنیت زیاد
  • عدم نیاز به سقف برای چاه آسانسور
  • قابلیت جابه جایی اسباب سنگین

معایب آسانسور هیدرولیک

از جمله معایب آسانسورهای هیدرولیکی عبارتند از:

  • برای طول مسیرهای کم و ساختمان های کم ارتفاع طراحی شده اند.
  • روغن و آلودگی های ناشی از آن در کف چاه باعث آلودگی محیط زیست می شود.
  • استارت آسانسورهای هیدرولیکی محدودیت دارد.

نصب آسانسور هیدرولیکی وظیفه چه کسی است؟

یکی از تخصصی ترین آسانسورها، آسانسور هیدرولیک است که نصب آن کار هر کسی نیست. ایمنی و امنیت آسانسور بسیار مهم است؛ چرا که در صورت عدم رعایت نکات ایمنی در هنگام ساخت و نصب آسانسور می تواند حوادث ناگواری را در پی داشته باشد. بنابراین نصب آسانسور هیدرولیک تنها باید توسط فرد یا گروهی متخصص انجام شود که در این زمینه دوره های تخصصی لازم را گذرانده اند؛ در این زمینه تجربه داشته باشد و شناخت کافی با اجزای آسانسور هیدرولیک داشته باشد.

[irp posts=”4398″ name=”ابعاد آسانسور هیدرولیکی”]

نکات مهم برای نصب آسانسور هیدرولیکی

نصاب آسانسور برای نصب آسانسور هیدرولیک باید یک سری نکات را در نظر داشته باشد. از جمله این نکات عبارتند از:

  • تکنسین کار آسانسور می بایست کلیه مسائل ایمنی ساختمان را در نظر داشته باشد.
  • ابعاد ساختمان می بایست در زمان نصب بررسی شود.

نصابان و تکنسین کاران آسانسور ما در پادرا آسانسور آموزش های لازم را برای نصب آسانسور هیدرولیک و سایر آسانسورها را گذرانده اند و این شرکت خیال شما بابت نصب ایمن و بدون خطا آسانسور راحت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *