آسانسور یکی از وسایل حمل و نقل در ساختمان هاست که باید از ایمنی کافی برخوردار باشد بنابراین چگونگی نصب آسانسور نیاز به مهارت کافی نصاب آسانسور و همچنین تجهیزات و فضای کافی دارد. پادرا آسانسور قصد دارد در این مقاله به صورت مفصل درباره نصب آسانسور صحبت کند.
نصب و راه اندازی آسانسور چیست؟
امروزه به دلیل افزایش جمعیت و افزایش ساخت و سازها، آسانسورها به یکی از تجهیزات ضروری هر ساختمانی تبدیل شده اند که به طور مستقیم افراد با آن در ارتباط هستند. برای کارکرد صحیح و بهره مندی از ایمنی کافی علاوه بر استفاده از تجهیزات خوب در یک آسانسور، چگونگی نصب و راه اندازی آسانسور نیز بسیار مهم است.
نصب و راه اندازی آسانسور در واقع مجموع اقداماتی است که در یک سازه از زمان آماده سازی چاهک با توجه به ظرفیت آسانسور تا زمان آماده سازی سقف و تمام طبقات انجام می شود.
[irp posts=”3654″ name=”نصب و راه اندازی آسانسور”]
اهمیت نصب آسانسور توسط شرکت های معتبر
همان طور که گفته شده علاوه بر استفاده از تجهیزات و متریال استاندارد، نصب و راه اندازی صحیح آسانسور بسیار مهم است، به طوری که اجرای صحیح آسانسور با متریال کاملا معمولی شاید در مقایسه با اجرای ناصحیح با متریال درجه یک بسیار ایمن تر و حرکت روان تری داشته باشد. پیشنهاد پادرا آسانسور این است که قبل از توجه به کیفیت متریال به کار رفته درباره شرکت نصب آسانسور و نصاب آسانسور تحقیق کنید.
در واقع مهم ترین و اولین نکته ای که بیش از هر چیز در نصب و راه اندازی آسانسور حائز اهمیت است، امنیت مسافرین است که برای تحقق آن نیاز به رعایت دقیق پارامترهای مقررات ایمنی است. متاسفانه بیش از 90 درصد حوادث آسانسوری که گزارش می شود به دلیل اجرای نادرست آسانسور است.
مراحل نصب آسانسور
مراحل نصب آسانسور عبارتند از:
- آماده سازی کف چاله آسانسور؛
- تهیه نقشه آسانسور؛
- بتون ریزی کف چاهک آسانسور؛
- عملیات آهنکشی چاهک آسانسور؛
- دیوار کشی اطراف چاهک آسانسور؛
- ایجاد موتورخانه آسانسور؛
- اجرای کابل کشی و نصب تابلو برق سه فاز آسانسور؛
- بتون ریزی سقف چاهک آسانسور؛
[irp posts=”3225″ name=”مراحل نصب آسانسور چیست؟”]
فاکتورهای مهم در نصب و راه اندازی آسانسور
- امنیت
- دریافت گواهی استاندارد
- کیفیت آهن کشی
- نحوه درست و صحیح قرارگیری ریل ها
- خدمات پس از فروش
- اصالت کالا
- استفاده از متریال مناسب با توجه به سازه
- سرویس و نگهداری
- بیمه مسافران در صورت تمایل کارفرما
- نصب هواکش
- حفظ استاندارد فواصل در نصب درب های آسانسور در طبقات مختلف
- روشن بودن دائمی فضای داخل کابین
- مستقل بودن کابل تغذیه برق برای محافظت شدن در برابر حریق
- ضد حریق بودن دیوارهای جانبی آسانسور
- وجود سیستم ارتینگ برای نصب اسانسور
- رعایت مبحث ۱۵ مقررات ملی ساختمان در مراحل نصب آسانسور
- نصب تجهیزات مرتبط با مبارزه با حریق در موتورخانه آسانسور
- لزوم وجود دریچه ای به ابعاد ۳۵ در ۵۰ در سقف آسانسور
- چنانچه تعداد آسانسورها بیش از سه دستگاه نباشد می توان آن ها را در کنار هم نصب کرد.
- ترمز ایمنی می بایست در پایین ترین قسمت کابین توسط نصاب آسانسور نصب شود.
چگونگی نصب آسانسور هیدرولیکی
آسانسور هیدرولیکی، با طراحی کلی بزرگتر، قطعات بیشتری دارد. یک کابین متصل به سیستم بالابر، این نوع آسانسور شامل یک پیستون مجهز به سیال درون یک سیلندر است که به یک سیستم مخزن، پمپ و شیر وصل شده است. یک بالابر و یک ورودی اضافی علاوه بر این باید در خانه شما نصب شوند.
نصب آسانسور هیدرولیکی میتواند یک فرآیند 4 یا 5 روزه باشد. وقتی عملیات نصب شروع می شود، بالابر و اجزای اصلی سیستم هیدرولیکی اضافه می شوند. اقدامات اولیه در این مرحله می تواند شامل لوله کشی آسانسور، نصب خطوط ریل، راهنمای ریل، سیلندر هیدرولیک، کنترل کننده، واحد قدرت، و خط شیلنگ هیدرولیک باشد. همچنین باید سیم برق دستگاه را به کنترل کننده متصل کنید. همچنین با تعمیر و نگهداری آسانسور در فواصل زمانی مشخص از حوادث مربوط به آسانسور جلوگیری کنید.
در اینجا فرآیند نصب مقدماتی یک آسانسور هیدرولیکی معمولی آورده شده است:
چاهک آسانسور
اولین اقدام برای نصب آسانسور هیدرولیکی چاهک و محل فرود است، بنابراین بیایید در ابتدا در مورد چاهک صحبت کنیم. همانند اغلب آسانسورها، یک چاهک باید چند متر در زیر پایه یا کف زمین ساختمان حفاری شود. پس از حفاری گودال، یک سوراخ اضافی برای سیلندر پیستون باید حفاری شود. این می تواند یک پروژه بزرگ باشد، مخصوصا اگر ساختمان بیش از چند طبقه داشته باشد. پیستون مسئول بالا و پایین بردن کابین است و از آن جایی که اگر ماشین در تراز سطح زمین باشد، باید به طور کامل کشیده شود، سیلندر باید دارای طول یکسانی با شفت آسانسور باشد. پس از حفاری گودال برای سیلندر و تقویت آن، معمولا با بتن، محل فرود می تواند مونتاژ شود. محل فرود باید با ایجاد حفره هایی در دیوار آماده شود که در آن آسانسور متوقف می شود. پس از نصب، محل فرود باید ایمن شود.
[irp posts=”3210″ name=”چاله یا چاهک آسانسور چیست؟ ضوابط چاله آسانسور”]
بالابر
بالابر میتواند با یکی از دو روش زیر ساخته شود. اولین روش به صورت مدولار است. آسانسور مدولار باید در خارج از محل ساخته شده و پس از آن به عنوان یک قطعه واحد نصب شود. این ساده ترین و سریع ترین روش نصب است و به شما اجازه دسترسی به یک جرثقیل را میدهد. اگر به جرثقیل دسترسی نداشته باشید و یا اگر محل آن دشوار یا خطرناک باشد، روش دوم این است که یک بالابر را به آسانسور بچسبانید. این روش ساخت در سایت انجام می شود و مدت زمان بیشتری نیز طول میکشد؛ با این حال، این به طور کلی یک روش خوب و جامع ساخت شفت است. پس از ساخت آسانسور، سیلندر، پیستون و پمپ را می توانید نصب کنید. پمپ می تواند در داخل چاهک و یا در اتاق ماشین جداگانه نصب شود. پس از مونتاژ، می توانید آن را به پیستون متحرک متصل کنید.
قدرت و ایمنی
پس از نصب و راه اندازی بالابر و نصب پمپ به پیستون، زمان تامین ایمنی ماشین آسانسور و اتصال نیروی محرکه هیدرولیکی به آن است. برای تامین برق، از قطع کننده های الکتریکی باید استفاده شود. همچنین روغن هیدرولیک باید به مخزن مایع اضافه شده و لوله کشی باید بین جک آسانسور و واحد قدرت انجام شود. پس از انجام این کار و بررسی تمام سیستم ها، آسانسور آماده استفاده است. به دلایل ایمنی، قفل دستی درب ها، تهویه هوای داخل کابین، چراغهای اضطراری، ارتباطات اضطراری و آشکارسازهای دودی نصب شده را کنترل کنید.
پس از انجام این کارها، چارچوب لازم برای ماشین در محل قرار داده خواهد شد. این ممکن است شامل نصب و مرتب سازی قاب، آزمایش آن، نصب یک پلتفرم و سیم کشی و لوله کشی آسانسور باشد. پس از نصب و اضافه کردن این دو قسمت اصلی، ورودی ها و ماشین ها نصب می شوند. تنظیم قفل ها معمولا مرحله نهایی نصب است.
نصب آسانسور در ساختمان قدیمی
در ساختمان های قدیمی که فضای کافی برای نصب آسانسور وجود ندارد، می توان از فضایی در داخل یا خارج ساختمان برای نصب آسانسور استفاده کرد. همین قانون برای نصب آسانسور در ساختمان های جدید و فاقد آسانسور نیز حکم می کند.
نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی شرایط ویژه ای را نیاز دارد. محل مناسب برای نصب آسانسور در خانه های قدیمی پاسیو، نورگیر، حیاط خلوت ساختمان، فضای بین راه پل و یا داخل خانه است. برای نصب آسانسور در نمای خانه می بایست بر اساس قانون شهرداری برای نصب اقدام کنیم و در صورت عدم نصب آسانسور در مشاعات نیز به دریافت مجوز است. نصب آسانسور در خانه های قدیمی با توجه به عواملی مانند نوع آسانسور و محل نصب آسانسور می تواند متفاوت باشد. شما با مشاوره گرفتن از شرکت معتبر آسانسور می توانید بهترین فضا را برای نصب آسانسور انتخاب کنید.
مدت زمان نصب آسانسور
مدت زمان نصب آسانسور به عواملی مانند نوع آسانسور و تعداد طبقات ساختمان بستگی دارد و امکان دارد مدت زمان نصب یک آسانسور بیشتر از 20 روز هم طول بکشد. مسلما هر چه تعداد طبقات بیشتر باشد، مدت زمان نصب آسانسور نیز طولانی تر خواهد شد. همچنین جایی که قرار است نصب انجام شود نیز تاثیر بسزایی در مدت زمان نصب آسانسور دارد.
نصاب آسانسور
شرکت آسانسور پادرا با بهره مندی از متخصصین خبره و با تجربه آمادگی نصب انواع آسانسور و بالابر را در ارتفاعات گوناگون در سراسر کشور عزیزمان را دارد.
هزینه نصب آسانسور
هزینه نصب آسانسور در تهران یا هر شهر دیگری بسته به نوع آسانسور، کاربری آن، ابعاد آن، قطعات آسانسور، دستمزد تکنسین کار آسانسور و بسیاری عوامل دیگر متفاوت است. برای اطلاع از قیمت نصب آسانسور می توانید با شماره های درج شده در این وب سایت تماس حاصل فرمایید.
شرکت پادرا آسانسور یکی از بهترین شرکت های نصب آسانسور در تهران و حتی ایران است. اگر شما دوست عزیز قصد نصب آسانسور در منزل یا شرکت خود را دارید، می توانید با شماره های موجود در این وب سایت تماس حاصل فرمایید تا پس از دریافت مشاوره این شرکت متخصصین خود را به محل اعزام کنند و پس انعقاد قرارداد نصب آسانسور، طبق آن دستورات شروع به کار کند.