قطعات آسانسور

پاوریونیت آسانسور چیست؟

پاوریونیت آسانسور چیست؟

پاوریونیت آسانسور هیدرولیک (پاورپک هیدرولیک)، واحد نیروی محرکه آسانسور با عملکرد هیدرولیک می باشد. هیدرولیک نیروی لازم برای حرکت آسانسور است و همچنین کنترل حرکت آسانسور توسط پاوریونیت (power units) انجام می شود. شناخت اجزای تشکیل دهنده و چگونگی پاوریونیت آسانسور می تواند برای تکنسین کاران آسانسور و کلیه افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، مفید باشد. در این مقاله به پاسخ سوال هایی از قبیل پاوریونیت آسانسور چیست، انواع پاوریونیت آسانسور کدام است و ویژگی های پاوریونیت آسانسور چیست خواهیم پرداخت.

آسانسور هیدرولیکی چیست؟

قبل از معرفی پاوریونیت آسانسور بهتر است اطلاعاتی در ارتباط با آسانسور هیدرولیکی داشته باشیم. یکی از انواع آسانسورها، آسانسورهای هیدرولیکی هستند. اجزای تشکیل دهنده آسانسور هیدرولیکی جک و پاوریونیت است و به دلیل مجهز بودن به سیستم هیدرولیکی، امنیت نسبتا بالایی دارند و آسانسورهای هیدرولیکی با نیروی فشار روغن کار می کنند. در ادامه با پاوریونیت آسانسور هیدرولیک بیشتر آشنا خواهیم شد.

[irp posts=”2877″ name=”آسانسور هیدرولیک چیست؟”]

پاوریونیت آسانسور هیدرولیک چیست؟

پاوریونیت هیدرولیکی یکی از اصلی ترین بخش های آسانسور هیدرولیک است که وظیفه تامین نیرو، ایجاد و کنترل جریان هیدورلیک را بر عهده دارد. الکتروموتور به کمک نیروی الکتریسیته پمپ را به گردش درمی آورد و پمپ، روغن را در مدار هیدرولیک جاری می کند. جریان روغن از طریق بلوک شیرها، کنترل می شود و به سمت جک روانه می شود، به این ترتیب با حرکت جک، کابین به سمت بالا یا پایین حرکت می کند.

در هنگام پایین آمدن کابین آسانسور، با فرمان حرکت، شیر کنترل فعال می شود تا روغن داخل جک به سمت مخزن حرکت کند. بنابراین شیر کنترل، پمپ و موتور بخش های اصلی پاوریونیت محسوب می شوند، که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. البته اجزای پشتیبانی کننده از پاپوریونیت بسیار هستند که شامل مخزن، شلنگ ها، لرزش گیر، روغن، اتصالات، سایلنسر، گرمکن روغن، دریچه باک، جعبه برق و … است.

قطعات اصلی پاوریونیت آسانسور و عملکرد آن ها

قطعات اصلی پاوریونیت آسانسور شامل الکتروموتور، شیرهای کنترل، مخزن روغن و پمپ هیدرولیک است. قطعات دیگری مانند سوییچ های فشار، مانومتر، پمپ دستی، شیرهای برگشت، شیر انسداد و شیرهای کنترل فشار نیز نقش بسیار مهمی در پاوریونیت دارند.

لازم است این نکته را خاطر نشان کنیم که نوع پاوریونیت در ابعاد آسانسور و ارتفاع چاهک هیچ تاثیری ندارد.

بلوک شیر کنترل آسانسور هیدرولیک

شیر کنترل جریان، اصلی ترین نقش را در تنظیم و تعدیل جریان روغن در هنگام ورود به جک و خروج از آن برای جابجایی کابین آسانسور ایفا می کند. به دلیل اینکه میزان جریان خروجی پمپ ثابت می باشد، برای شروع حرکت نرم، شتاب ملایم برای رسیدن به حداکثر سرعت، حرکت با حداکثر سرعت، کاهش سرعت تا رسیدن به طبقه مورد نظر و توقف آرام آسانسور، وجود شیر کنترل جریان برای پاوریونیت آسانسور کاملا ضروری است.

در صورت عدم وجود شیر کنترل مناسب، کابین در هنگام شروع حرکت مانند یک موشک پرتاب می شود و در هنگام ایست کابین، مسافرین به دلیل ضربه ناگهانی چیزی شبیه تکانه های زلزله را تجربه می کنند.

پمپ اسکرو در پاوریونیت هیدرولیک

یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده پاوریونیت آسانسور هیدرولیک، پمپ اسکرو است. این پمپ ها در مقایسه با پمپ های دنده ای جریانی یکنواخت و بدون ضربه ایجاد می کنند و همچنین سر و صدای بسیار کمی دارند.

الکتروموتور داخل روغن در پاوریونیت هیدرولیک

بهترین الکتروموتورهایی که در پاوریونیت آسانسورهای هیدرولیک استفاده می شود، الکتروموتورهای مغروق در روغن هستند.

پاوریونیت آسانسور

پاوریونیت آسانسور

لوازم جانبی پاوریونیت آسانسور

پاوریونیت ها متناسب با موقعیت و شرایط مختلفی نیاز به برخی لوازم جانبی دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

المنت گرم کننده

روغن در پاوریونیت باید دمای متوسط (حدود 15 سلسیوس) داشته باشد. پایین بودن دمای روغن تاثیر منفی در کارکرد آسانسور خواهد داشت که این اتفاق در مناطق سردسیر بسیار اتفاق می افتد. به همین از المنت گرم کننده برای بالا بردن دمای روغن استفاده می شود.

سیستم خنک کننده

در ساختمان های شلوغ و پرتردد تعداد استارت های آسانسور بیشتر از حد استاندارد است که همین موضوع باعث گرم تر شدن و رقیق تر شدن روغن می شود که کارکرد ضعیف آسانسور را در پی خواهد داشت. در چنین مواقعی استفاده از یک سیستم خنک کننده الزامی است تا دمای روغن را به حالت استاندارد برگرداند.

پمپ دستی

پمپ دستی زمانی کاربرد پیدا می کند که کابین به دلیل قطعی برق یا هر مشکل دیگری در بین طبقات گیر می کند. در این مواقع با کمک پمپ دستی می توان کابین را به نزدیکترین طبقه رساند.

انواع پاوریونیت آسانسور

انواع پاوریونیت های آسانسور شامل پاوریونیت های هیدرولیک تک سرعته و دو سرعته است که در ادامه درباره آنها صحبت خواهیم کرد.

پاوریونیت هیدرولیک تک سرعته

از این نوع پاوریونیت ها در آسانسورهای هیدرولیک، آسانسورهای کارگاهی، آسانسورهای غذا بر و … استفاده می شود. پاوریونیت های هیدرولیک تک سرعته  قابلیت کارکرد با برق تک فاز و سه فاز را دارند.

[irp posts=”2969″ name=”آسانسور 3vf) vvvf) یا آسانسور تک سرعته چیست؟”]

پاوریوینت هیدورلیک دو سرعته

از این نوع پاوریونیت ها اصولا در آسانسورهای هیدرولیک استفاده می شوند که استارت و استپ نرم و بدون صدا از ویژگی های این نوع پاوریونیت ها است. از پاوریونیت های دو سرعته بیشتر در آسانسور خانگی، آسانسور بیمارستانی، آسانسور هیدرولیک و آسانسور خودرو بر استفاده می شود.

[irp posts=”3518″ name=”آسانسور دو سرعته (AC2) چیست؟”]

کلام آخر

یکی از قطعات تشکیل دهنده آسانسور هیدرولیک پاوریونیت (power units) است. امروزه به دلیل پیشرفت علم و فناوری و مزایای آسانسورهای هیدرولیکی، طرفداران این نوع از آسانسورها بیشتر از سایر آسانسورهای دیگر است. برای راه اندازی آسانسور هیدرولیک نیازمند قطعاتی مانند پاوریونیت، جک هیدرولیک، کارسلینگ و … هستیم، که در این مقاله به صورت مفصل درباره پاوریونیت آسانسور صحبت کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *