دانستنی های آسانسور

سقوط آسانسور و آنچه که باید در هنگام رخ دادن آن بدانید

سقوط آسانسور

شما چقدر از آسانسور استفاده می‌کنید؟ آیا تا به حال خود را به هنگام سقوط در آسانسور تصور کرده‌اید؟ قطعاً این اتفاق می‌تواند شبیه به یک فیلم خیلی ترسناک باشد. اما باید باور کنید که این سقوط احتمال دارد، روزی برای شما هم رخ دهد. شاید همین حالا که شما مشغول خواندن این مقاله هستید؛ آسانسوری در حال سقوط هستند.

نیازی نیست استرس و اضطراب به دل خود راه دهید، چرا که اگر آسانسوری از نظر ایمنی کامل باشد و به موقع سرویس شود، سقوط آن به حداقل خواهد رسید.

در این مقاله می‌خواهیم در کنار هم عوامل سقوط آسانسور را بررسی کنیم و توضیح دهیم اگر خدایی نکرده این اتفاق برای شما رخ داد؛ چگونه رفتار کنید تا دچار آسیب جدی نشوید. پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

اجازه بدهید نگاهی به اجزای اصلی آسانسور که از سقوط آن جلوگیری می‌کنند، داشته باشیم:

ترمز آسانسور

خب حتما با سیستم  ترمز آسانسور آشنایی دارید، هنگامی که سوار آسانسور می‌شوید، دکمه هر طبقه را که فشار دهید، هنگام رسیدن به آن طبقه آسانسور متوقف می‌شود. ترمز آسانسور وظیفه این ایست را به عهده دارد. مادامی که این ترمز به درستی کار کند هیچ خطر سقوطی شما را تهدید نخواهد کرد. اما اگر روزی ترمز آسانسور دچار مشکل شود، سقوط آن اتفاق خواهد افتاد؟

ترمز ایمنی پاراشوت

در جواب سوال بالا باید بگوییم که نگران نباشید، حتی اگر ترمز آسانسور هم کار نکند، ترمز ایمنی پاراشوت یا همان ترمز اضطراری فعال خواهد شد.

ترمز پاراشوت از دو فک تشکیل شده است و هنگامی که سرعت حرکت کابین بیشتر از حد مجاز باشد؛ به صورت خودکار وارد عمل می‌شود. طی فرآیندی دو فک آن با ریل آسانسور درگیر می‎شوند و با حداقل مقدار سرعت می‌ایستد به همین صورت جان مسافران آن حفظ می‌شود.

جالب است بدانید که ترمز پاراشوت به هیچ عنوان به برق آسانسور ارتباطی ندارد و حتی اگر برق اضطراری هم نباشد به راحتی شروع به فعالیت می‌کند.

[irp posts=”3190″ name=”ترمز آسانسور چیست؟ (پاراشوت) ترمز اضطراری یا ترمز ایمنی”]

سیم بکسل

هر آسانسور دارای 4 تا8  کابل است. جنس کابل‌ها از فولاد است و با طولهای متفاوت ساخته شده اند. کابلها به دور یک قرقره در حال چرخش هستند. قرقره‌ها در بالای میله نگه‌دارنده آسانسور نصب می‌شود. درواقع کابل نگه دارنده آسانسور به یک وزنه تعادل متصل است. اگر هر کدام از این کابل‌ها پاره شوند، کابلهای کمکی پارگی کابل مورد نظر را جبران می‌کنند. نکته بسیار جالب این است که اگر فقط یک کابل سالم بماند، توان نگه داری کابین آسانسور را خواهد داشت. معمولا 4 کابل در آسانسور کابل اصلی و مابقی کابل‌های کمکی محسوب می‌شوند.

[irp posts=”2972″ name=”انواع سیم بکسل آسانسور”]

ضربه گیر یا بافر آسانسور

تصور کنید تمامی سیسم‌های بکسل پاره شوند و هیچ کدام از ترمز‌ها به موقع کار نکند. در این حالت ضربه گیر یا بافر آسانسور نقش خود را ایفا می‌کند. ضربه گیر آسانسور مانع برخورد مسقیم کابین با سطح زمین می‌شود.

ضربه گیرها به دو نوع بافر فنری یا مکانیکی – خطی و  بافر هیدرولیکی تقسیم می‌شوند که هر کدام مزایای خود را دارند، اما بی شک بافر هیدرولیکی با توجه به نوع ساختار آن و جدید بودن، عملکرد بهتری دارد.

محل قرارگیری ضربه گیرها دقیقا پایین‌ترین قسمت چاه آسانسور می‌باشد که معمولا تعداد آنها 4 عدد در چهارگوشه می‌باشد.

در نتیجه با توجه به اطلاعاتی که در قسمت اول مقاله دادیم، احتمال سقوط آسانسور خیلی زیاد نیست؛ چرا که اگر یک قطعه‌ای کار نکند، قطعات دیگر جبران خواهند کرد اما بازهم شاهد درصد کمی از سقوط آسانسور در سراسر دنیا هستم. اجاره بدهید در ادامه مقاله کمی در مورد این که اگر این اتفاق افتاد؛ چگونه رفتار کنیم تا کمترین صدمه جسمی را ببینیم، صحبت کنیم.

[irp posts=”3868″ name=”بافر یا ضربه گیر آسانسور چیست؟ (ضربه گیر هیدرولیک و پلی اورتان)”]

باید و نبایدهای هنگام سقوط آسانسور

زمان سقوط آسانسور بسیار کوتاه است پس شما به عنوان یک مسافر اگر با چنین رخدادی مواجه شدید سریع باید خونسردی خود را حفظ کنید و این موضوع بسیار اهمیت دارد که شما بدانید چه کارهایی را باید و همین طور چه کارهایی را نباید در زمان سقوط آسانسور انجام دهید.

قانون پرش هنگام سقوط آسانسور یک دروغ بزرگ است

بین مردم این موضوع بسیار رایج است که « هنگام سقوط، شروع به پریدن در کابین کنید تا آسیب جدی نبینید». باید بگویم که این تفکر کاملا اشتباه است و برعکس اگر شما از روش پرش هنگام سقوط استفاده نمایید، بی شک دچار آسیب‌های جدی خواهید شد.

ممکن است هنگام پرش با زانو به زمین بخورید و دچار شکستگی لگن و یا زانو شوید و همین طور ممکن است بر اثر پرش زیاد سر شما به سقف کابین بخورید و دچار شکستگی در ناحیه جمجمه و حتی خونریزی مغزی شوید. پس لطفا این روش را فراموش کنید.

[irp posts=”4015″ name=”بیمه آسانسور چیست؟”]

هنگام سقوط آسانسور روی زمین دراز بکشید

بهترین عملکرد هنگام سقوط هواپیما این است که در کف کابین به پشت دراز بکشید. اگر کیف یا وسیله نرمی دارید زیر سر خود بگذارید و اگر مشکل دیسک کمر دارد سعی کنید حتما شی نرمی زیر کمر خود قرار دهید. پاها را از هم باز کنید و یکی را به سمت راست و دیگری را به سمت چپ کابین قرار دهید. با دستهای خود صورتتان را بپوشانید تا اگر قطعه ای مانند لامپ و… هنگام سقوط در کابین پرتاب شد به صورت شما اثابت نکند، مواظب چشمانتان باشید. به هیچ عنوان نفس خود را حبس نکنید و سعی نمایید خونسری خود را حفظ کنید و به استرس و تپش قلب خود غلبه کنید.

البته این روش زمانی قابل اجرا است که شما در آسانسور تنها باشید.

اما اگر افراد دیگری جز شما در آسانسور بودند؛ چه گونه باید عمل کنید؟

در این صورت کافیست کف کابین بنشینید و کیف خود را زیر نشیمنگاهتان قرار دهید و با دستانتان از سر و صورت خود محافظت کنید و از افراد دیگر هم بخواهید همین کار را انجام دهند. بهتر است هر کدام در گوشه‌ای از کابین پناه بگیرید تا برخورد زیادی با هم نداشته باشید. به هیچ عنوان یک طرف کابین را سنگین و طرف دیگر را سبک نکنید؛ حتما به صورت یکنواخت بار را در فضای کابین پخش کنید.

[irp posts=”4290″ name=”بیمه مسئولیت مدنی آسانسور چیست؟”]

پیشگیری بهتر از درمان

حتما این جمله را بارها شنیده‌اید. به عنوان صحبت پایانی این مقاله باید بگوییم که در صورتی که سرویس دوره‌ای آسانسور شما مرتب انجام شود همچنین اگر کوچکترین مشکل فنی برای آسانسور پیش آمد؛ جهت تعمییر سریع از تعمیرکار متخصص کمک گرفته شود و در یک کلام ایمنی آسانسور تامین شود، هیچ خطری شما و دیگر مسافران را تهدید نخواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *