خدمات آسانسور

چک لیست سرویس آسانسور

چک کردن قطعات آسانسور

وجود آسانسور را در هیچ ساختمان مرتفع ای نمی توان نادیده گرفت در همین راستا رسیدگی و سرویس دوره ای آن را هم نباید از یاد برد. چرا که علاوه بر نقش با اهمیت و کلیدی آسانسور در یک ساختمان باید اشاره کنیم که سرویس آسانسور در طول گذر زمان از واجب ترین کارهای است که توسط مسئول ساختمان باید به آن توجه شود. چرا که بروز هرگونه نقص فنی در آسانسور می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد. از همین رو در ادامه قرار است از اهمیت سرویس های دوره ای و مزیت های که این مهم برای شما در پی دارد در کنار چک لیست سرویس آسانسور و چک کردن قطعات آسانسور بیشتر  با شما بگویم. نگهداری و سرویس دوره‌ای آسانسورها، امری ضروری برای حفظ کارایی و ایمنی این سیستم‌ محسوب می شود با ما همراه باشید.  

اهمیت سرویس آسانسور در دوره های متوالی

همه شما به خوبی می دانید که سرویس دهی و تعمیرات منظم آسانسورها سبب می شود که با افزایش طول عمر آن ها در گذر زمان روبرو باشیم. از همین رو می خواهیم به این موضوع بپردازیم که چک لیست سرویس آسانسور به تکنسین‌های آسانسور چه کمکی می کند. این چک کردن قطعات آسانسور و بررسی دقیق آن چه مزیت های را برای مصرف کنند و تعمیرکار در پی دارد. با علم بر اینکه سرویس دوره ای آسانسور شما را از بروز حوادث جبران ناپذیری در امان نگاه می دارد با ما همراه باشید.

چرا سرویس دوره ای آسانسور مهم است؟

  • سرویس منظم از فرسایش و خرابی ناگهانی قطعات جلوگیری می کند که خود تضمینی بر سلامت و ایمنی افراد است.
  • قطعات آسانسوری که نیاز به تعویض دارند جابجا و سایر قطعه های که باید روغن کاری و گریس کاری شوند بررسی می شوند و این امر طول عمر مفید آسانسور را بالا می برد.
  • هر چه زودتر قطعه آسیب دیده شناخته شود قطع به یقین کار کمتر آسیب می بیند و از خسارت های زیان بار بیشتر در گذر زمان جلوگیری می شود.
  • رفع و عیب یابی مانع از آسیب به سایر قطعات می شود چرا که قطعه های آسانسور به صورت رنجیره وار به یک دیگر وصل هستند.
  • راندمان و سرعت بالاتر یک آسانسور سه فاز و تک فاز را تنها زمانی مشاهده می کنید که به صورت متوالی توسط تکنسین های ماهر مثل شرکت پادرا سرویس و تعمیر شوند.
چک کردن قطعات آسانسور

چک لیست سرویس آسانسور

 اگر می خواهید بدانید چک لیست سرویس آسانسور توسط یک شرکت معتبر مثل پادرا چه پارامترهای را در بر می‌گیرد کافی است در ادامه ما را همراهی کنید.

1. بازرسی کلی آسانسور

  • تمیزکاری آسانسور از کابین، سقف، دیوارها، کف و دکمه‌ها سبب می شود که جرم کثیفی سبب خرابی زودتر از موعد این قطعات نشود. این مهم را باید برای چاه آسانسور و ریل‌ها هم به طور مرتب انجام داد که مبادا این کثیفی سبب ایجاد عیب در این بخش ها شود. از همه مهم تر فن و سیستم تهویه است که گرد غبار را به خود جذب می کند و نیاز است در طی هر بازرسی دوره ای تمیز شود و از خراب شدن آن جلوگیری کرد.
  • باید چک کردن قطعات آسانسور را برای ریز ترین جزئیات در یک آسانسور در نظر داشت به عنوان مثال عملکرد لامپ‌های کابین بسیار برای تأمین روشنایی مورد نیاز آن اهمیت دارد. بررسی وجود بوی سوختگی یا دود هم می تواند ناشی از خرابی سیستم جریان برق کشی آسانسور باشد که نیاز به بررسی دارد.
  • مدام باید بررسی شود که فن ها و دریچه ها به درستی کار می کنند یا خیر چرا که برخی مواقع حتی صدای فن هم می توانید شما را به شک بیندازد که آسانسور دچار نقص فنی شده باشد. بررسی وجود هرگونه صدای غیرعادی در هنگام حرکت آسانسور توسط تکنسین های پادرا انجام می شود.

2. بررسی مکانیکی آسانسور

  • برای بررسی مکانیکی تکنسین های زبده در چک لیست سرویس آسانسور در ابتدا درب ها را مورد بررسی قرار می دهند. روان کاری لوله ها و قطعات متحرک و تنظیم فاصله بین درب‌ها سبب می شود تا عملکرد صحیح درب‌های طبقات و کابین برای مصرف کننده قراهم شود.
  • با چک کردن قطعات آسانسور مثل وضعیت ریل‌ها، سیم بکسل‌ها و وزنه تعادل به راحتی می توان تضمینی برای بررسی عملکرد ترمز آسانسور فراهم کرد. حتی این مهم در زمان بررسی دوره ای آسانسور بر روی وضعیت ضربه گیرها هم تأثیر گذار است.
  • باید موتور در طول هر دوره مورد بازرسی قرار بگیرد تا اگر صدای اضافه و یا دمای غیر طبیعی داشت به سرعت مورد تعمیر قرار بگیرد. این مهم گاها شاید با یک روغن کاری و بررسی نشتی ها از بین برود و موتور به روال کار قبل خود برگردد.
  •  در طول هر بررسی دوره ای باید کلیدهای اضطراری، زنگ خطر و روشنایی اضطراری چک شود و در صورت وجود مشکل با چک کردن قطعات آسانسور این قطعات تعویض شود.

3. بررسی سیستم الکتریکی آسانسور

  • تابلو فرمان مهم ترین قطعه حیاتی و کلیدی یک آسانسور محسوب می شود که بعد از تمام کارهای عنوان شده باید در چک لیست سرویس آسانسور این بخش به طور مرتب مورد بررسی قرار بگیرد. بررسی اتصالات، فیوزها و کنتاکتورها و تمیز کردن تابلو و حذف گرد و غبار از مهم ترین پارامترهای است که باید به آن توجه شود.
  • بررسی عایق‌بندی سیم‌ها با چک کردن قطعات آسانسور از بروز هر گونه مشکل جدی جلوگیری می کند. چرا که سهل انگاری در این بررسی ممکن است سبب اتصالی و آسیب جدی به سایر قطعات آسانسور شود.
  • کلیدها و دکمه‌ها مثل کلیدهای فراخوان، توقف و سایر کلیدها باید در این بررسی مورد توجه قرار بگیرد. حتی از عملکرد نمایشگرهای طبقات و سایر نمایشگرها هر بار باید تست سلامت گرفته شود تا مصرف کننده با اطمینان خاطر کلیدهای روی تابلو فرمان را برای جابجایی لمس کند.

4. سیستم کنترل

  • این بخش از چک لیست سرویس آسانسور قدری تخصصی است و باید توسط تکنسین های دوره دیده پادرا مورد توجه قرار بگیرد. بروزرسانی نرم‌افزار در صورت نیاز در طول هر دوره بررسی باید انجام شود. برای سنسور ها باید بررسی عملکرد سنسورهای درب، سطح، سرعت و سایر سنسورها و برای سیستم ارتباطی هم باید بررسی عملکرد سیستم ارتباطی با اتاق کنترل مورد بررسی و بازرسی دوره ای قرار بگیرد.

5. روغن کاری

  • بعد از اتمام کارهای مرتبط با چک لیست آسانسور دیگر برای کار نهایی باید روغن کاری تمام قطعات متحرک در طول هر دوره دنبال شود. برای این منظور نیاز است از روغن مناسب و روان کاری قطعات طبق دستورالعمل شرکت سازنده استفاده شود تا به قطعات آسانسور آسیبی وارد نشود.

6. تست سلامت و عملکرد ایمن

  • آخرین کاری که تیر خلاص است برای هر تکنسین بعد از اتمام کار و باید انجام شود تست حرکت آسانسور است. این کار یعنی چک کردن قطعات آسانسور به درستی و بدون هیچ مشکلی دنبال شده است. در این چک لیست سرویس آسانسور باید تست حرکت نرم و روان آسانسور در تمام طبقات، تست توقف دقیق در هر طبقه، تست عملکرد ترمز ایمنی، گاورنر و پاراشوت و تست عملکرد کلیدهای اضطراری، زنگ خطر و روشنایی اضطراری به دقت بررسی شود تا هیچ نقصی در آن ها برای استفاده افراد به صورت عمومی وجود نداشته باشد.

یک نگاه کلی به تعداد چک لیست های آسانسور

تعداد دقیق چک لیست های آسانسور به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال آسانسورهای کششی، هیدرولیکی، یا آسانسورهای خاصی مانند آسانسورهای بیمارستانی چک لیست متفاوتی دارند. فرکانس سرویس، استانداردهای ملی و بین المللی و شرکت سازنده به طور کلی، یک چک لیست جامع برای سرویس و نگهداری آسانسور را طلب می کنند. پس نمی توانیم بگویم آسانسورها به صورت واحد نیاز به یک بار بررسی در طول هر ماه دارند. ممکن است یک آسانسور نیاز به چک لیست سرویس ماهانه، سه ماهه، سالانه یا مطابقت با استانداردها نیاز به بررسی داشته باشد.

پس برای اینکه به تعداد دقیقی برای چک کردن قطعات آسانسور در طول هر دوره دست پیدا کنید و ایمنی و طول عمر آسانسور خود را در کنار کاهش هزینه ها در اختیار داشته باشید به شما توصیه می کنیم با مشاورین شرکت پادرا ارتباط برقرار کنید و در این راستا کسب اطلاع کنید. اهمیت استفاده از چک لیست به قدری حائز اهمیت است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد.

 کلام آخر در راستای سرویس دوره ای آسانسور

همان طور که در طول مقاله پیش رو مطالعه کردید چک لیست سرویس آسانسور نه تنها بر عملکرد آسانسور تاثیر گذار است که سبب ایمنی بیشتر این دستگاه حیاتی در ساختمان می شود. در نظر داشته باشید که چک لیست و پیگیری مستمر وضعیت آسانسور، می‌تواند از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کرده و عمر مفید دستگاه را افزایش دهید. برای اطمینان از انجام صحیح کلیه مراحل سرویس و تعمیرات آسانسور، توصیه می‌شود که این کار را به تکنسین‌های متخصص و مجرب بسپارید.

برای این منظور ما به شما شرکت پادرا را با سال ها تجربه و تخصص به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم. استفاده از قطعات اصلی و باکیفیت از مهم ترین دلایل این پیشنهاد به شما عزیزان محسوب می شود. در آخر باید بگویم به عنوان مدیر ساختمان برای حفظ ایمنی ساکنان و تضمین سلامت پرسنل خود موظف هستید که سرویس‌های دوره‌ای آسانسور را در طول دور های متوالی به انجام برسانید تا از بروز خسارت های جبران ناپذیر در امان باشید.

مقالات مرتبط:

  1. جنرال سرویس آسانسور
  2. خرید پله برقی
  3. آسانسور هیدرولیکی
  4. راه اندازی آسانسور

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *