دانستنی های آسانسور

آسانسور فروشگاهی

آسانسور فروشگاهی

استفاده اولیه از آسانسور برای جابجایی و حمل بار، برمی گردد به تمدن های مصری و رومی که از سیستم ساده قرقره برای بلند کردن مصالح ساختمانی استفاده می کردند. اوایل دهه 1800، از پیستون های هیدرولیکی و قدرت بخار برای جابجایی کالا استفاده شد. این روش جدید جابجایی مورد استقبال افراد قرار گرفت و از آن برای اجرای رویدادهای هنری و نصب اولیه تالار اپرای وین استفاده کردند. با پیشرفت تکنولوژی و بهره گیری از ابزارهای موجود، بالابرها و آسانسور فروشگاهی جایگزین روش های قدیمی حمل و جابجایی شدند. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی آسانسورهای فروشگاهی بپردازیم.

آسانسور فروشگاهی چیست؟

آسانسور فروشگاهی از جمله انواع آسانسور است که به منظور حمل بار و کالا طراحی شده است، نه جابجایی افراد. گرچه در برخی موارد، هر دو فرد و کالا سوار بر آسانسور می شوند. با توجه به این هدف، آسانسورهای فروشگاهی بزرگ تر از آسانسورهای مسافربر ساخته می شوند و قابلیت تحمل وزن بیشتری را نیز دارا هستند.

آسانسورهای فروشگاهی عمدتا برای انبارها، مراکز خرید و فروشگاهی های بزرگ کاربرد دارند و طراحی آن ها با توجه به مواردی از قبیل ابعاد مورد نیاز، میزان وزن باری که باید حمل شود، نحوه حمل بار و کالا به صورت دستی و یا با استفاده ار ماشین های صنعتی در نظر گرفته خواهد شد.

آسانسور فروشگاهی، سرعتی به مراتب آهسته تر از آسانسورهای مسافربر دارد، اما قادر به جابجایی بارهای سنگین تر است و در برابر شرایط کاری سخت، مقاومت بالایی دارد. بسته به شرایط و نیازهای کاری، نوع مناسب آسانسور برای فروشگاه یا مغازه در نظر گرفته خواهد شد.

نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که آسانسورهای فروشگاهی، عملی تر هستند تا این که جذابیت داشته باشند، به همین دلیل است که در طراحی آن ها به بیشترین میزان ایمنی از جمله دیوارهای استیل و کف استیل سنگین اهمیت داده شده است.

درهای این آسانسورها نیز عمدتا به صورت عمودی و به صورت دستی باز می شوند و اغلب فضای بسته ای برای کابین در نظر گرفته می شود تا هنگام جابجایی، آسیبی به بار وارد نشود.

مشخصات آسانسورهای فروشگاهی

  • طراحی ساده به عنوان بالابرهای هیدرولیک و مجهز به ریل
  • نصب و نگهداری آسان
  • مجهز به ایستگاه کنترل
  • مجهز به کابین با استحکام و دوام بالا
  • درهای کشویی (می توان بدون درب باشد)
  • تحمل بار با ظرفیت 1000 کیلوگرم

ویژگی ها و اصول عملکردی آسانسورهای فروشگاهی

ساختار اصلی آسانسورهای فروشگاهی به گونه ای است که با لوله های مقاوم مستطیلی شکل جوش داده شده است. به همین خاطر، این آسانسورها استحکام بالا، طرفیت حمل بالا، قابلیت حمل ایمن بار و نصب آسان دارند، به علاوه این که، مقرون به صرفه نیز هستند.

آسانسورهای فروشگاهی دارای ریل ها و سکوهایی هستند که آسانسور می تواند حرکت نرمی داشته باشد. نوع هیدرولیکی این آسانسور برای حمل و جابجایی کالا ما بین طبقات و انبار ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. در این سیستم از ریل های ضد سقوط استفاده می شود و ایمنی بار چندین برابر حفظ خواهد شد. ارتفاعی که این آسانسور طی می کند در حدود یک تا بیست متر می باشد.

برای نصب آسانسورهای فروشگاهی نیازی به قاب فولادی نیست و می تواند مستقیما از زمین بلند شود و عمل تخلیه بار به راحتی صورت خواهد گرفت.

عملکرد آسانسور فروشگاهی

  • ظرفیت حمل بار در حد سه تن، کنترل چند نقطه ای، قفل داخلی طبقات بالا و پایین، ایمنی در استفاده
  • توانایی حمل در ارتفاع بالا با استفاده از سیلندر روغن جانبی، عملکرد پایدار، استفاده آسان، طول عمر بالای دستگاه
  • عمق چاهی که حفر می شود در حدود پانزده تا سی سانتی متر است، محدودیتی برای ارتفاع قسمت بالای آسانسور وجود ندارد و می توان آن را متناسب با محل نصب سفارش داد.

مزایای آسانسور فروشگاهی

آسانسور فروشگاهی، از جمله تجهیزات صنعتی است و به گونه ای طراحی شده است که امکان حمل و جابجایی بار با میزان وزن و حجم مختلف فراهم می کند. از جمله مزایای استفاده از آسانسور فروشگاهی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قابلیت تنطیم بالا

یکی از مزایای نصب آسانسور فروشگاهی در انبارها این است که قابلیت تنظیم بالایی دارند. این بدین معناست که شما می توانید آسانسور را با توجه به نیازتان و هم چنین میزان فضای در دسترس سفارش دهید.

آسانسورهای فروشگاهی قابلیت تحمل وزن متفاوت از 500 کیلوگرم گرفته تا 1500 کیلوگرم را دارند. این آسانسور می تواند در اندازه های مختلف و با توجه به نیاز شما تهیه شود. به علاوه این که، امکان نصب داخلی و یا خارجی آسانسور با توجه به فضای موجود نیز وجود دارد.

ایمنی بالا

یکی دیگر از مزایای آسانسور فروشگاهی، ایمنی بالا حین جابجایی و حمل کالا و بار ما بین طبقات می باشد. وجود ریل های ضد سقوط در ساختار آسانسور، احتمال بروز خطای انسانی هنگام حمل را از بین برده است، به علاوه این که دیگر خطر سقوط افراد حین کار نیز وجود ندارد.

تعمیر و نگهداری آسان

نصب آسانسور فروشگاهی، به کمترین میزان تعمیر و نگه داری نیاز دارد. چرا که از تجهیزات جایگزین کمتری استفاده می شود. جابجایی و حمل کالا با این آسانسورها، احتمال ساییدگی و یا پارگی تجهیزات دستی را کاهش می دهد و طول عمر تجهیزات شما نیز افزایش خواهد یافت.

نصب سریع

در نهایت، آسانسورهای فروشگاهی به آسانی و چه به صورت داخلی و چه خارجی و با توجه به فضای در دسترس نصب می شوند. برای نصب این آسانسورها کمترین میزان عملیات ساختمانی نیاز است و اختلالی به کارهای روزانه شما وارد نخواهد شد.

انواع آسانسور فروشگاهی

دو نوع اصلی آسانسور فروشگاهی در بازار وجود دارد.

  1. نوع اول، که نوع قدیمی است و از طریق محوری ما بین دیواره ها به همراه موتور بالابر نصب می شود و البته که نصب آن کار سختی است.
  2. نوع دوم، آسانسورهایی که به صورت پیش ساخته قابل سفارش گیری هستند  و نصب آن ها به مراتب راحت تر است. این نوع آسانسور، آسانسور درجه یک تجاری محسوب می شود. برای نصب این آسانسور، ابتدا باید گودالی حفر شود و پیچ ها داخل گودال قرار بگیرند. در نهایت، سایر لوازم در جای خود نصب میشوند.

سیستم آسانسور فروشگاهی

سیستم آسانسور فروشگاهی می تواند هیدرولیکی و یا کششی باشد.

در آسانسورهای هیدرولیکی، فشار وارده از پیستون باعث می شود آسانسور به سمت بالا کشیده شود. در آسانسورهای کششی، از طناب های فولادی به همراه قرقره شیاردار استفاده می شود.

هر دو سیستم به وزنه متعادل کننده نیاز دارند که معمولا با قرارگیری در قسمت انتهایی طناب ها انجام می شود. سیستم های هیدرولیکی ارزان تر هستند، سرعت پایین تری دارند، اما نسبت به سیستم های کششی، می توانند ارتفاع کمتری را بالا بروند.

آسانسورهای فروشگاهی از یک سیستم محرک غلتکی و قرقره ای ساخته شده اند که همین مورد باعث می شود، این آسانسورها قابل اعتماد و پایدار باشند. ماشین آلات در قسمت بالای محور آسانسور نصب می شوند و این بدین معناست که نیازی به موتورخانه جداگانه نیست.

همین مورد، یکی از مزیت های بزرگ و اصلی آسانسورهای فروشگاهی است، چرا که فضای کمتری برای نصب اشغال می شود، زمان و هزینه کمتری برای ساخت نیز صرف می شود، به علاوه این که ایمنی بالایی را نیز به همراه خواهد داشت.

علاوه بر این، نیازی به حفر گودال زیر محور نیست و آسانسور را می توان مستقیما در بالای طبقات نصب کرد. زمانی که آسانسور در بالاترین طبقه نصب می شود، رمپی در پایین ترین طبقه گذاشته می شود، به طوری که اختلاف سطح در حد هفتاد میلی متر باشد، تا جابجایی و یا تخلیه بار بدون هیچ مشکلی انجام شود.

طبقه بندی آسانسورهای فروشگاهی

در صورت نیاز به نصب آسانسورهای فروشگاهی، انواعی از این دست آسانسورها وجود دارد که با توجه به حداکثر ظرفیت و میزان حمل بار مجاز قابل سفارش هستند.

  • دسته اول :(Class A) مناسب برای بارهایی هستند که وزن آن ها بیشتر از یک چهارم ظرفیت آسانسور نیست. کالا و بار می تواند به صور دستی و یا با چرخ دستی، وارد و خارج چرخ دستی شود.
  • دسته دوم :(Class B) آسانسورهایی که به منظور حمل و جابجایی ماشین ها، کامیون ها و یا سایر وسایل نقلیه مورد استفاده قرار می گیرند.
  • دسته سوم :(Class C1) می توانید برای بارگیری و تخلیه بار از یک وسیله نقلیه چهار چرخ استفاده کنید. اما این نکته را در نظر داشته باشید که وزن ترکیبی بار و خودرو نباید از حد مجاز بیشتر شود. وسیله نقلیه می تواند هنگام حمل و جابجایی بار، داخل آسانسور باقی بماند.
  • دسته چهارم :(Class C2) آسانسورهایی که امکان حمل بار، صد و پنجاه درصد بیشتر از ظرفیت مجاز را فراهم می کنند. شما می توانید از یک جرثقیل برای بارگیری یک ماشین با حداکثر ظرفیت مجاز استفاده کنید.
  • دسته پنجم :(Class C3) آسانسورهایی که عمدتا برای حمل بارهایی که وزن مشابه حداکثر ظرفیت آسانسور دارند، مورد استفاده قرار می گیرند.

نصب آسانسور فروشگاهی

اسانسور فروشگاهی به گونه ای طراحی شده است که در ساختمان های چند طبقه و با وجود فضای بسیار کم، مورد استفاده قرار بگیرد. این آسانسور می تواند در راه پله و یا هر جای دیگری ما بین طبقات قرار داده شود. آسانسور می تواند نصب خارجی نیز داشته باشد و در ساخت آن از موادی استفاده می شود که در برابر تغییرات دمایی مقاوم هستند.

آسانسور فروشگاهی در بخش های خصوصی و عمومی، در ساختمان ها، مغازه ها، هتل ها، رستوران ها، مدارس و یا سوپرمارکت ها نصب می شود. مدت زمان نصب آسانسور با توجه شرایط می تواند نصف روز و یا تا یک هفته زمان ببرد.

کابین آسانسور، یک صندلی نیمه بسته است که از همه طرف به جز درها، بسته می شود. این عمل با زدن دکمه از طبقات انجام می شود و هیچ گونه عملیاتی داخل کابین انجام نخواهد شد. چرا که آسانسور منحصرا برای حمل و جابجایی کالا طراحی شده و فرد دیگری سوار آسانسور نخواهد شد.

قطعا با نصب آسانسور فروشگاهی، فضای کاری تان بهیود بخشیده می شود و احتمال بروز آسیب به کارکنان و هم چنین کالاها حین حمل و جابجایی به حداقل می رسد و کار با سرعت بیشتری به جریان می افتد.

هزینه و نگهداری آسانسور فروشگاهی

داشتن آسانسور فروشگاهی هزینه بر است. نه تنها به دلیل ساخت و نصب، بلکه هزینه های نگهداری آسانسور نیز بالاست. برخی آسانسورها با توجه به کاربردی که دارند تعداد دفعات بیشتری مورد استفاده قرار می گیرند. این آسانسورها به تعمیر و نگهداری بیشتری نیاز دارند تا بتوانند بدون مشکل و به خوبی کار کنند.

علاوه بر نگهداری، هر چه آسانسور قدیمی تر می شود، نیاز به نوسازی پیدا می کند که می تواند شامل تغییرات الکتریکی و یا تعویض قطعات باشد که علاوه بر وقت گیر بودن، هزینه بر نیز می باشد. در برخی مواقع، ممکن است نیاز باشد آسانسور چندین ماه در دست تعمیر باشد و کار نکند.

نتیجه

آسانسورهای فروشگاهی، آسانسورهای بزرگی هستند که با هدف جابجایی و حمل بار و کالا ما بین طبقات یک ساختمان (به صورت عمودی) طراحی شده اند. به همین دلیل، اغلب بزرگ تر از آسانسورهای تجاری هستند که برای جابجایی افراد مورد استفاده قرار می گیرند.

آسانسور فروشگاهی می تواند بار با وزن تا 4000 کیلوگرم را نگه دارد و حین حمل، جابجایی، بارگیری و تخلیه هیچ گونه آسیبی به کالا و بار وارد نخواهد شد.

انواع مختلفی آسانسور فروشگاهی وجود دارد که با توجه به میزان فضای در دسترس، نصب داخلی و یا خارجی آسانسور و هم چنین میزان باری که باید توسط آسانسور جابجا و حمل شود، سفارش داده خواهد شد. این نوع آسانسور می تواند در فضاهای محدود و در اندازه های مختلف نصب شود.

از جمله مزایای استفاده از آسانسور فروشگاهی می توان به صرفه جویی در زمان و هزینه ها و هم چنین پیشگیری از بروز خطای انسانی و یا پیشگیری از بروز آسیب به کارکنان و کالاها اشاره کرد.

در بیشتر آسانسورهای فروشگاهی از سیستم هیدرولیک استفاده می شود، چرا که برای حمل کالاهای سنگین کارایی بهتری دارد، اما در برخی موارد، سیستم کششی نیز نصب خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *