دانستنی های آسانسور

روش های مقابله با ترس از آسانسور (فوبیا به اسانسور)

ترس از آسانسور

ترس از سوار شدن آسانسور می تواند ناتوان کننده باشد و حتی کار و زندگی روزانه را مختل کند. این ترس می تواند به دلیل کلاستروفوبیا یا ترس از قرار گرفتن در محیط تنگ باشد و یا این که فرد ترس از گیر افتادن داخل آسانسور را دارد. این ترس می تواند خفیف تا شدید باشد و منجر به بروز استرس و اضطراب در فرد شود.

با این حال، شما می توانید راه های مقابله بر این ترس را یاد بگیرید و به تدریج و به صورت کنترل شده، خود را در معرض سوار شدن به آسانسور قرار دهید، تکنیک های حفظ آرامش و تنفس را فرا بگیرید و سعی کنید با افکار نفی مقابله کنید.

اما ترس سوار شدن آسانسور از کجا می آید؟

آیا راهی برای مقابله و کنترل آن وجود دارد؟

پس، در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی راه های مقابله با ترس سوار شدن آسانسور بپردازیم.

علت ترس سوار شدن آسانسور چیست؟

آگورافوبیا

آگورافوبیا، ترس از گیر افتادن در موقعیتی است که فرار از آن کار دشوار و یا غیر ممکنی است و می تواند منجر به بروز حملات پانیک شود. افراد مبتلا به این اختلال، از قرار گرفتن در چنین محیط هایی خودداری می کنند، اما در کل، مشکلی با آسانسور ندارند.

با این وجود، از آن جایی که فرار از آسانسور کار دشواری است، غیر عادی نیست که این افراد از سوار شدن به آسانسور خودداری کنند.

کلاستروفوبیا

کلاستروفوبیا با عنوان ترس مداوم از فضاهای بسته تعریف می شود. شما آسانسور را مانند یک جعبه کوچک در نظر بگیرید، حال ببینید که چگونه می تواند واکنش های کلاستروفوبیایی را به همراه داشته باشد.

تجربیات قبلی

بسیاری از فوبیاها می توانند ریشه در تجربیات قبلی داشته باشند. افرادی که در گذشته تجربه گیر افتادن در آسانسور را دارند، بیشتر با ترس و فوبیا روبرو خواهند شد. با این حال، الزامی وجود ندارد که حتما چنین اتفاقی برای فرد در گذشته افتاده باشد تا دچار ترس سوار شدن آسانسور شود.

دیدن برخی صحنه های وحشتناک در آسانسور می تواند ترس افراد را تحریک کند.

حقایق در خصوص ایمنی آسانسور

مانند هر چیز دیگری در زندگی، سوار شدن آسانسور می تواند با کمی خطر همراه باشد. به همین خاطر است که اطلاعاتی در خصوص نحوه استفاده کودکان و بزرگسالان از آسانسور از طرف بنیاد ایمنی آسانسور و پله برقی مطرح می شود.

مخترع آسانسور الیشا اتیس Elisha Otis  در سال 1853، با اجرای سیستم ترمز ایمنی در صورت بروز نقص در طناب بالابر، تحولی را در صنعت آسانسور ایجاد کرد و پس از آن، پیشرفت های بسیاری در ایمنی آسانسورها صورت گرفت.

مقابله با ترس از آسانسور

مقابله با ترس از آسانسور

[irp posts=”3649″ name=”24 حقیقت جالب در مورد آسانسور”]

مشخصات ایمنی آسانسور

امروزه، آسانسورها توسط چندین کابل پشتیبانی می شوند که هر یک به اندازه ای محکم هستند که می توانند وزن یک ماشین را حمل کنند. درهای بیرونی، زمانی که کابین آسانسور به طور محکم در محل قرار می گیرد، باز می شوند و احتمال سقوط کابین به طور کامل از بین خواهد رفت.

کابین های آسانسور به عنوان اتاق های ایمن طراحی شده اند و در صورت بروز نقص و مشکل، امن ترین مکان خواهند بود. کابین آسانسورها مجهز به تلفن های اضطراری هستند و این امکان را فراهم می کنند که مسافران در صورت لزوم، درخواست کمک داشته باشند.

هوا داخل کابین جریان دارد و اگر مسافران داخل آسانسور گیر کنند، خطری آن ها را تهدید نخواهد کرد.

[irp posts=”3194″ name=”ایمنی در آسانسور”]

نکات ایمنی آسانسور

با این که حذف تمام خطرات و ریسک ها از هر نوع دستگاهی غیر ممکن است، اما لیستی از نکات ایمنی از طرف بنیاد ایمنی آسانسور و پله برقی ارائه شده است که توصیه می شود رعایت گردند. از جمله:

  • تمامی وسایل و لباس ها باید دور از درب نگه داشته شوند.
  • در مواقع اضطراری، داخل کابین بمانید.
  • در صورت وقوع آتش سوزی، از پله ها استفاده کنید.
  • از دکمه باز کردن درب برای باز نگه داشتن در برای افرادی که کندتر هستند، استفاده کنید نه تلاش برای باز شدن سریع تر در.

چگونه می توان با ترس سوار شدن آسانسور مقابله کرد؟

یکی از بهترین راه ها برای مقابله با ترس، درک آن چیز و یا شرایطی است که از آن می ترسید. ممکن است بهتر باشد فرد با تعمیرکار و یا متخصص آسانسور صحبت کند تا نحوه عمل این سیستم را قبل از سوار شدن فرا بگیرد.

افرادی که ترس شدیدی از سوار شدن آسانسور دارند، بهتر است با روان شناس صحبت کنند تا روش های غلبه بر ترس را یاد بگیرند. به خصوص در مواردی که فرد در محل کار و زندگی خود باید همواره از آسانسور استفاده کند.

روش های مقابله با ترس سوار شدن آسانسور

به تدریج با ترس خود روبرو شوید

  1. ابتدا لیستی از کارهایی که هنگام سوار شدن آسانسور باید انجام دهید را آماده کنید. با این کار، می توانید مرحله به مرحله بر ترس خود غلبه کنید. مراحلی از قبیل:
  • رسیدن به مکانی که باید از آسانسور و یا از پله ها استفاده کنید
  • فشار دادن کمه بالا و پایین آسانسور و انتظار برای رسیدن آسانسور
  • بررسی میزان شلوغی آسانسور
  • وارد آسانسور به شدن
  • باز و بسته شدن درب آسانسور
  1. هرم ترس بسازید. اکنون که مراحل مختلف سوار شدن آسانسور را برای خود تعیین کرده اید، می توانید ترس در هر مرحله را نیز مشخص کنید. هدف از انجام این کار این است که خود را به تدریج در معرض ترس هایتان قرار دهید.
  2. مراحل هرم را تمرین کنید. انجام برخی مراحل مانند فشار دادن دکمه بالا و پایین آسانسور برای رسیدن به طبقه مورد نظر، به نسبت آسان تر است و تکرار آن می تواند از میزان اضطراب شما کم کند. اگر مرحله ای مانند منتظر ماندن داخل کابین، طولانی تر است، آن قدر در آن موقعیت بمانید تا اضطراب تان کم شود.

در صورت امکان، می توانید این تمرین را زمانی که از آسانسور استفاده نمی شود، انجام دهید.

  1. سوار انواع مختلفی از آسانسورها شوید. اگر از سوار شدن در آسانسورهای شیشه ای، احساس آرامش بیشتری می کنید، برای غلبه بر ترس تان، ابتدا این آسانسورها را امتحان کنید.

اگر فکر می کنید ترس از سوار شدن آسانسور به دلیل ترس از ارتفاع است نه قرار گرفتن در محیط تنگ، بهتر است این مرحله را با آسانسورهای معمولی آغاز کنید.

  1. صبور باشید. برای این که بتوانید با ترس سوار شدن آسانسور مقابله کنید، باید صبور باشید. بسته به شدت ترس و تعداد دفعات تمرین، ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد تا ترس تان از بین برود. هر چه بیشتر تمرین کنید، سریع تر با این ترس کنار خواهید آمد.
فوبیا از آسانسور

فوبیا از آسانسور

تکنیک های حفظ آرامش را انجام دهید

  1. نفس عمیق بکشید. زمانی که دچار اضطراب می شوید، تنفس بیش از حد می تواند باعث تشدید ترس شود. پس، به آرامی نفس بکشید و آرامش خود را حفظ کنید تا جلوی بروز عکس العمل های فیزیکی مرتبط با ترس گرفته شود.

توصیه می شود قبل و حین سوار شدن آسانسور، کارهای زیر را انجام دهید:

  • صاف بایستید، یک دست را بر روی قفسه سینه و دست دیگر را بر روی شکم خود قرار دهید.
  • به مدت چهار ثانیه از بینی نفس بکشید. دست تان هم چنان بر روی قفسه سینه باشد.
  • نفس تان را به مدت هفت ثانیه نگه دارید.
  • مراحل گفته شده را تا زمان رسیدن به آرامش، تکرار کنید.
  1. مدیتیشن کنید. مدیتیشن به منظم شدن ریتم تنفس کمک می کند و شما آرام خواهید شد. توصیه می شود این تمرین را به مدت پنج دقیقه و در شرایطی که آرام هستید انجام دهید و سپس، از آن زمانی که در آسانسور قرار می گیرید، استفاده کنید.
  2. حواس خود را پرت کنید. می توانید هنگام سوار شدن به آسانسور، با گوشی خود کار کنید و یا با دوست تان صحبت کنید.

با افکار منفی مقابله کنید

  1. آمار را مطالعه کنید. اگر ترس از سوار شدن آسانسور در شما به دلیل حوادثی است که اتفاق می افتد، بدانید که حوادث و سوانح مربوط به آسانسور، به ندرت اتفاق می افتد و این مورد را همواره برای خود یادآوری کنید.
  2. افکار استرس زا را یادداشت کنید. افکار مربوط به ترس، افکار غیر واقعی و بی جهتی هستند. این افکار را قبل از سوار شدن به آسانسور بررسی کنید.

مثلا ممکن است به این فکر کنید که داخل آسانسور گیر می کنید و دچار حملات پانیک خواهید شد. اما این را از خود بپرسید که: آیا شواهدی وجود دارد که این مورد را نشان دهد؟

  1. از متخصص و مشاور کمک بگیرید. اگر میزان ترس برای تان آزار دهنده شده است، به گونه ای پیشنهادات کاری خود را به دلیل ترس از سوار شدن آسانسور از دست می دهید و یا مجبورید چندین طبقه را با پله بالا و پایین کنید، می توانید از مزایای صحبت با مشاور، مصرف دارو و یا ترکیبی از هر دو بهره مند شوید.

در طول جلسات مشاوره، می توانید مهارت مقابله با ترس خود را یاد بگیرید.

در پایان این که،

ترس سوار شدن آسانسور می تواند به دلیل ترس از گیر افتادن داخل آسانسور، ترس از قرارگیری در محیط تنگ و یا در برخی موارد ترس از ارتفاع باشد و افراد بر این باورند که راهی برای فرار نخواهند داشت. همین موارد می تواند استرس و اضطراب آن ها برای سوار شدن به آسانسور را دو چندان نکند و اثرات منفی را در زندگی و کار به همراه داشته باشد.

اما خوش بختانه، تکنیک ها و روش هایی وجود دارد که به کارگیری آن ها می تواند به مقابله با ترس سوار شدن آسانسور کمک کند. افرادی که این ترس را دارند، باید مراحل سوار شدن آسانسور را تمرین کنند و تا جایی که می توانند خود را در آن موقعیت قرار دهند تا از میزان اضطراب شان کم شود.

انجام تکنیک های تنفس و مدیتیشن و یا کمک گرفتن از یک دوست می تواند کمک کننده باشد.

اما در صورتی که با انجام تمرینات گفته شده، تغییری در میزان ترس مشاهده نشد، توصیه می شود حتما از مشاور کمک گرفته شود تا مهارت های کنترل و مقابله با ترس، آموزش داده شود.

منبع:

https://www.verywellmind.com/what-is-the-fear-of-elevators-2671765

https://southernelevator.com/fear-of-elevators-is-it-real

https://www.wikihow.com/Deal-With-a-Fear-of-Riding-in-Elevators

https://www.stepbystep.com/how-to-overcome-fear-of-elevators-107027/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *