دانستنی های آسانسور

شایعترین خرابیهای آسانسور

خرابی آسانسور

آسانسور، از جمله تکنولوژی هایی است که به ما کمک کرده تا زندگی راحت تری را تجربه کنیم. آسانسور نیز همانند سایر دستگاه ها، از قطعات مختلقی تشکیل شده است که به مراقبت و نگهداری نیاز دارند. این قطعات باید به طور مداوم بازبینی و بررسی شوند تا جلوی مشکلات جزئی و تبدیل شدن آن ها به خرابی های گسترده گرفته شود.

مجموعه ای از عوامل وجود دارد که می توانند باعث شوند آسانسور عملکرد خوبی نداشته باشد و در نهایت، منجر به خرابی آسانسور شوند. از ساخت و نصب سیستم گرفته تا نگهداری و استفاده از آسانسور. برخی خرابی ها جزئی هستند و منجر به بروز خسارات جدی نمی شوند، در حالی که برخی از خرابی ها می توانند آسیب های جدی و هزینه بری را به همراه داشته باشند.

تعیین این مورد که چه کسی مسئول خرابی آسانسور است، گام بعدی است. ما در این مقاله سعی داریم به بررسی انواع خرابی آسانسور بپردازیم و این که در مواجه با مشکلات این چنینی چه کاری باید انجام دهیم؟

علت خرابی آسانسور

  • کیفیت ضعیف قطعات

  • نصب اشتباه

  • نگهداری غلط

  • استفاده نادرست 

 

کیفیت ضعیف قطعات

مشکل در ساخت و تولید آسانسور، اصلی ترین مشکلی است که ممکن است با آن روبرو شوید. اگر در ساخت آسانسور از قطعات نامناسب و نامرغوبی استفاده شود، آسانسور به نحوی که طراحی شده کار نخواهد کرد. در صورتی که اقدامی برای بررسی قطعات آسانسور صورت نگیرد، احتمال خراب شدن دیگر قطعات بیشتر خواهد بود.

در صورت بروز حادثه و آسیب رسیدن به افراد داخل آسانسور، مسئولیت بر عهده سازنده خواهد بود.

نصب اشتباه

نصب آسانسور کار آسانی نیست. افرادی که مسئول نصب آسانسور هستند، باید افراد متخصصی باشند. در غیر این صورت، احتمال بروز مشکلات و خرابی های مرتبط با نصب آسانسور بیشتر خواهد بود. البته این مورد را در نظر داشته باشید که حتی ممکن است احتمال بروز مشکل، در صورت نصب آسانسور توسط متخصص وجود داشته باشد.

خطای انسانی ممکن است به این صورت باشد که قطعه ای به اشتباه نصب شود و شاهد بروز آسیب و یا خرابی آسانسور باشیم. در چنین شرایطی، مسئولیت بر عهده نصاب خواهد بود.

نگهداری غلط

آسانسورها، سیستم های پیچیده ای هستند و نیاز به نگهداری مداوم دارند. آسانسور باید به طور مرتب توسط متخصصین مربوطه بررسی و کنترل شود تا این اطمینان حاصل گردد که تمامی قطعات به خوبی کار می کنند. در صورتی که مالک نسب به نگهداری آسانسور بی اهمیت باشد، مسئولیت هر گونه خرابی با او خواهد بود.

استفاده نادرست 

در برخی موارد، علت خرابی آسانسور می تواند نحوه نادرست استفاده از آسانسور توسط افراد باشد. به عنوان مثال، برخی انواع آسانسورها برای جابجایی بار و کالا طراحی نشده اند. اگر شخصی از این آسانسورها برای حمل بار استفاده کند، مسئولیت خرابی با خود او خواهد بود.

[irp posts=”3231″ name=”پیشگیری از خرابی آسانسور”]

انواع خرابی آسانسور

از جمله خرابی های آسانسور می توان به مواردی از قبیل: توقف های ناگهانی، باز نشدن در، قطع برق و یا خرابی سنسورها اشاره کرد که قطعا برای هر یک علتی وجود دارد. زمانی که سیستم قدیمی و قطعات فرسوده می شوند، اختلالاتی در عملکرد سیستم ایجاد خواهد شد.

  • توقف ناگهانی و فرود ناگهانی

  • خرابی در

  • نوسان برق

  • جابجایی کف آسانسور

  • طولانی شدن زمان انتظار

  • گرمای بیش از حد

  • همتراز نبودن فلکه موتور و فلکه هرزگرد

  • خردگی فلکه موتور و فلکه هرزگرد

 

توقف ناگهانی و فرود ناگهانی

آسانسورها به گونه ای طراحی نشده اند که به طور ناگهانی متوقف نشوند. بلکه برنامه های کامپیوتری و الکترونیکی و مواردی از قبیل خرابی برق و یا مشکلات زمان بندی می توانند دلیل توقف ناگهانی آسانسور باشند.

در چنین شرایطی، احتمال آسیب رسیدن به مسافران، هنگام زمین خوردن آسانسور بیشتر خواهد بود.

خرابی درهای آسانسور

باز نشدن درها برای مسافران ترسناک و دلهره آور است، به خصوص اگر دمای داخل آسانسور بالا باشد و افراد مسن در آن باشند. معمولا افراد مبتلا به کلاستروفوبیا و یا اختلال اضطراب، بیشتر نسبت به باز نشدن درهای آسانسور حساس هستند و می ترسند.

نقص سنسورهای در می تواند باعث شود دست و پای افراد ما بین در گیر کند و آسیب ها بیشتری را به همراه خواهد داشت.

خرابی درهای آسانسور به دلیل مشکلات قفل در و قفل های داخلی اتفاق می افتد. در حالت طبیعی، تصادفات با در مشکلات جدی را برای افراد ایجاد نمی کند، اما بسته به شدت و مدت زمان حضور در آسانسور، میزان آسیب وارده متفاوت خواهد بود.

نوسان برق

اکثر هتل ها، مجهز به مولدهایی برای برق اضطراری هستند که در صورت قطع برق، به کار می کنند. در واقع، قطعی برق آسانسور آسیبی به مسافران وارد نمی کند، اما با این حال، می تواند منجر به توقف ناگهانی آسانسور و ترس افراد شود.

جابجایی کف آسانسور

جابجایی کف آسانسور و یا نوسانات آسانسور یکی از خطرناک ترین خرابی های آسانسور محسوب می شود. نرده های دستی در تمامی آسانسورها وجود ندارد و حتی اگر باشند، می توانند حس محافظت کاذبی از تکان های آسانسور را در مسافران ایجاد کنند.

طولانی شدن زمان انتظار

هر چه قدمت آسانسور بیشتر می شود و ریل ها فرسوده می شوند، عملکرد آسانسور کندتر خواهد شد. به همین خاطر، توصیه می شود حتما در خصوص زمان مناسب تعویض ریل ها با متخصصین مشورت کنید تا کارایی آسانسور به حالت اولیه برگردد.

گرمای بیش از حد

زمانی که سیستم های خنک کننده آسانسور به خصوص در فصل تابستان به خوبی کار نکنند، دمای داخل آسانسور می تواند از صد درجه هم فراتر برود و احتمال خرابی آسانسور بیشتر خواهد شد.

هم تراز نبودن فلکه موتور و فلکه هرزگرد

ناهمتراز بودن چرخ دنده های موتور می تواند منجر به بروز مشکلات بسیاری شود. زمانی که قطعه ای به چرخ دنده متصل می شود، حفظ تراز اهمیت بالایی پیدا می کند. اگر تراز وجود نداشته باشد، چرخ دنده ها ساییدگی پیدا می کنند و موتور آسانسور خراب خواهد شد.

خردگی فلکه موتور و فلکه هرزگرد

قرقره، قرقره بالابر متصل به طناب های آسانسور می باشد. هر دو این ها به عنوان یک سیستم کار می کنند تا آسانسور به حرکت در بیاید و ما بین طبقات به صورت معلق باقی بماند. اما به مرور زمان، به دلیل فشار بالایی که به طناب ها وارد می شود، قرقره دچار پوسیدگی و فرسودگی می شود و در نهایت، منجر به کندی حرکت قرقره و ایجاد برآمدگی هایی خواهد شد.

[irp posts=”3353″ name=”فلکه هرزگرد آسانسور چیست؟”]

خرابی بلبرینگ

بلبرینگ در موتور آسانسور، یکی دیگر از اجزای مکانیکی فلزی است که می تواند به مرور زمان فرسوده شود. نگرانی اصلی در خصوص بلبرینگ این است که این قسمت به خوبی کار نکند و منجر به بروز اتفاقات خطرناکی شود.

صدای بلبرینگ به دلیل ارتعاشات موتور آسانسور است. ممکن است فشار موتور افت پیدا کند و به دلیل ارتعاشاتی که در آسانسور ایجاد می شود، آسانسور آسیبب ببینید و در نهایت منجر به خرابی و فرسودگی یاتاقان خواهد شد.

تعمیر آسانسور

هر زمان که احساس کردید زمان انتظار آسانسور بیشتر از حالت طبیعی و همیشگی شده و یا علائمی از خرابی در آن دیده می شود، بدانید که می تواند نشانه ای باشد از فرسودگی آسانسور. مسائل و مشکلات واضح ممکن است شامل علائمی از قبیل گرم شدن زیاد از حد، کم شدن قدرت موتور و یا مصرف بالای انرژی نباشد و همه این موارد می توانند هزینه های پنهان را به همراه داشته باشند.

[irp posts=”605″ name=”تعمیر و نگهداری آسانسور”]

اما رعایت مواردی از قبیل روش های نگهداری موتور آسانسور می تواند جلوی بسیاری از هزینه های اضافی را بگیرد. در ادامه قصد داریم به راه حل برخی از مشکلات و خرابی های آسانسور بپردازیم.

  • در مواقعی که با مشکل خرابی در، روبرو می شویم، دو حالت دارد. یک این که سنسورهای در به خوبی عمل نمی کنند که حتما باید تعمیر شوند. حالت دوم این که، موتور باز و بسته شدن در از کار می افتد که در چنین شرایطی، موتور باید تعمیر و یا تعویض شود.
  • زمانی که ولتاژ برق آسانسور بالا می رود، می تواند به موتور و یا کل سیستم آسیب بزند. استفاده از گرمانگاری مادون قرمز (Infrared Thermography)، می تواند به سنجش تغییرات دمایی و هم چنین شناسایی نقط احتمالی خرابی، قبل از این که هزینه های گزافی را به همراه داشته باشد، کمک کند.
  • هر گونه تغییر در ولتاژ برق و یا گرم شدن فیوز می تواند به راحتی با استفاده از این روش تشخیص داده شود.
  • در خصوص خرابی بلبرینگ، استفاده از جاذب استقرایی می تواند راه حل مناسبی باشد. CoolBLUE می تواند جریان را جذب و به طور همزمان، سیستم را از خرابی محافظت کند. به علاوه، این اطمینان حاصل می شود که، نوسانات الکتریکی که می تواند باعث ارتعاش آسانسور شود، دیگر ایجاد نخواهد شد.
  • جهت پیشگیری از، تحلیل رفتن طناب ها، نیاز است که قرقره مجدد شیار دار و یا در برخی موارد تعویض شود. در ابتدا، مطمئن شوید که قرقره و طناب به خوبی در جای خود قرار گرفته باشند. شما هم چنین می توانید از ابزارهایی خاصی که مختص بررسی قوس های قرقره هستند، استفاده کنید.
  • زمانی که آسانسور فرسوده می شود، ذرات فلزی کوچکی به داخل روغن سرازیر می شوند و می توانند عملکرد آسانسور را تحت تاثیر قرار دهند. جهت پیشگیری از بروز چنین آلودگی، توصیه می شود حتما نسبت به روغن کاری آسانسور اهمیت داده شود.

در پایان این که،

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شوند آسانسور به خوبی کار نکند، از قدیمی شدن دستگاه گرفته تا پوسیدگی قرقره ها. انواع مختلفی از خرابی آسانسور وجود دارد که هر یک با بررسی های منظم و رعایت استانداردهای نگهداری و تعمیر، قابل پیشگیری است و جلوی بروز آسیب های بیشتر نیز گرفته خواهد شد.

بررسی های منظم و روزانه آسانسور، از جمله اقدامات موثری است که کارایی سیستم را بالا می برد و کمک می کند تا هر گونه خرابی و مشکل در مراحل اولیه تشخیص داده شود. در غیر این صورت، خرابی آسانسور هزینه های بالایی را به همراه خواهد داشت.

منبع:

https://www.elevatorinjurylawyer.com/common-accidents-and-injuries/common-reasons-why-an-elevator-could-malfunction/

https://www.bensonbingham.com/types-of-elevator-escalator-malfunctions-that-lead-to-accident-injury/

https://www.stanleyelevator.com/elevator-troubleshooting/

https://elevatorrepairguide.wordpress.com/2017/12/18/elevator-problems-solutions/

https://maddenelevator.com/the-four-most-common-elevator-problems-discovered-in-routine-inspections/

https://elevatorrepairguide.wordpress.com/2017/12/18/elevator-problems-solutions/

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *