محصولات

موتور آسانسور هیدرولیک چیست

موتور هیدرولیک آسانسور

حرکت آسانسور هیدرولیک به کمک موتور آسانسور هیدرولیکی صورت می گیرد. این نوع از آسانسورها براساس قانون پاسکال و فشار روغن کار می کنند. انواع این موتور ها شامل موتور هیدرولیکی مغروق در روغن و موتور هیدرولیکی خشک (هوا خنک) است. در ادامه با پادرا آسانسور همراه باشید تا به صورت مفصل درباره این موتورها صحبت کنیم.

طراحی موتور آسانسور هیدرولیک

امروزه آسانسور به یکی از تجهیزات الزامی در هر ساختمانی تبدیل شده است. اکثر آسانسورها از نوع کششی هستند اما در چندین سال گذشته در ساخت ساختمان های جدید از آسانسورهای هیدرولیکی استفاده می شود.

آسانسورهای هیدرولیکی با قدرت فشار روغن که توسط پمپ هیدرولیک تحت قدرت موتور هیدرولیکی تامین می شود قابلیت جا به جایی پیدا می کند.

طراحی آسانسورهای هیدرولیکی در عین حال که بسیار ساده است، با دقت بالایی نیز طراحی شده است. جابجایی کابین آسانسورهای هیدرولیکی از طریق جا به جایی عمودی یک مجموعه سیلندر پیستون بزرگ تامین می شود. سیلندری که نیاز به تامین فشار بالایی از روغن در محفظه هیدرولیکی دارد.

در واقع چگونگی عملکرد آسانسورهای هیدرولیکی متکی به چگونگی کارکرد موتور آسانسور هیدرولیکی است. قطعا موتور اصلی ترین بخش این نوع از آسانسورهاست و از طرفی بیشتر هزینه مربوط به آسانسورهای هیدرولیکی مربوط به قیمت موتور آن می باشد. سیستمی که باعث ایجاد قدرت و حرکت این نوع از آسانسورها می شود یک الکتروموتور با طراحی تخصصی است.

نحوه عملکرد سیستم هیدرولیک

قاعده طراحی این گونه از آسانسورها متکی بر عملکرد یک سیستم بسته هیدرولیکی است. در این سیستم از یک مجموعه جک پیستونی با حجم و قدرت بالایی برای جابه جایی عمودی کابین استفاده شده است. این جک پیستونی توسط قدرت پمپاژ روغن قابلیت حرکت به سمت بالا را پیدا می کند.

در هنگام حرکت کابین آسانسور به سمت پایین در عملکرد سیستم چالش خاصی دیده نمی شود. تنها تعریف یک سیستم تخلیه هوشمندانه که کاملا مدیریت شده است مسیر هدایت روغن برای بازگشت به مخزن باز می شود و حرکت کابین به سمت پایین رخ می دهد. در واقع چالش اصلی سیستم در هنگام حرکت کابین به سمت بالا است. در این حالت باید قدرت زیادی در سیستم هیدرولیک آسانسور به وجود بیاید. این قدرت باید در حدی زیاد باشدکه بتواند وزن کابین و وزن بار کابین را به سمت بالا هل دهد. این قدرت توسط سیستم پمپاژ روغن تامین می شود. البته پمپ ها به تنهایی توانایی تامین چنین قدرتی را ندارند و تحت تاثیر مولدها این قدرت حاصل می شود. بنابراین تمامی قدرت لازم برای حرکت کابین به سمت بالا مدیون کارکرد صحیح و مطمئن موتور آسانسور هیدرولیکی است.

موتورهای هیدرولیکی در دو نوع تک فاز و سه فاز موجود هستند که قابلیت تامین قدرت یکنواخت و مطمئن برای به گردش انداختن پمپ های هیدرولیکی در پاور یونیت های هیدرولیکی را دارند. در نتیجه این قدرت موتور آسانسور هیدرولیکی است که حرکت رو به بالای کابین را امکان پذیر می کند.

موتور هیدرولیک آسانسور

انواع موتور آسانسور هیدرولیکی

تمامی آسانسورهای هیدرولیکی برای یک منظور طراحی نشده اند، این آسانسورها از نمونه های کوچک خانگی تا آسانسورهای غول پیکر خودروبر را شامل می شوند، که هر کدام از این آسانسورها نیاز به موتور هیدرولیکی خاصی دارند. از جمله انواع موتور آسانسور هیدرولیکی عبارت است:

  • موتور آسانسور هیدرولیک خشک یا هواخنک
  • موتور آسانسور هیدرولیک غرق در روغن

موتور آسانسور هیدرولیک خشک یا هوا خنک

ساده ترین موتور هیدرولیکی که در آسانسورهای هیدرولیکی استفاده می شود موتور آسانسور هیدرولیک خشک یا هوا خنک است. برای این نوع از آسانسورها  از یک الکتروموتور تک فاز یا سه فار در کنار مخزن روغن سیستم پمپاژ استفاده می شود، که انتخاب موتور تک فاز یا سه فاز بسته به قدرت مورد نیاز سیستم دارد. این الکتروموتور به صورت کاملا مستقیم با پمپ هیدرولیک در ارتباط است و عملکرد آن متکی بر هوا خنک است.

مزایای موتور آسانسور هیدرولیک هوا خنک

  • طراحی موتور هوا خنک ساده است.
  • قیمت موتور هوا خنک از نمونه غرق شده در روغن کمتر است.
  • تعمیر و نگهداری موتور خشک ساده تر است. این موتورها به سادگی از سیستم جدا می شوند و تعمیر آن ها به مراتب ساده تر است.
  • نصب موتور هوا خنک از مدل های غرق شده در روغن ساده تر است.

معایب موتور آسانسور هیدرولیک هواخنک

  • تولید صدای موتور خشک بیشتر از نوع مغروق در روغن است، به همین دلیل مناسب برای نصب در فضاهای حساس به صدا نیست.
  • موتور هوا خنک چه در نوع تک فاز و یا سه فاز قدرت محدودی در تامین حمل وزن کابین دارد. به همین دلیل این نوع از موتورهای آسانسورهای هیدرولیکی مناسب برای ساختمان های کم ارتفاع و مسکونی است.

موتور آسانسور هیدرولیک مغروق در روغن

جابجایی بارهای سنگین در کابین آسانسورهای هیدرولیکی نیاز به صرف انرژی بالایی دارد، بنابراین شاهد جریان راه اندازی بسیار بالایی در لحظه شروع به کار موتور آسانسور خواهیم بود.

بنابراین افزایش جریان ناگهانی که با هر بار توقف کابین اتفاق می افتد، باعث داغ شدن بدنه موتور آسانسور هیدرولیکی می شود، که همین موضوع باعث سوخته شدن موتور آسانسور می شود. که برای جلوگیری از سوخته شدن موتور، غوطه ور شدن در روغن یکی از روش های موثر است. موتور آسانسور هیدرولیک مغروق در روغن یک ایده خوب برای خنک سازی موتور است.

در موتورهای هیدرولیک هوا خنک، امکان جذب انرژی حرارتی بالا وجود ندارد و برای آسانسورهایی که موتورشان در طول شبانه روز فعالیت بسیاری دارد، موتور هیدرولیک مغروق در روغن مناسب است.

مزایای موتور مغروق در روغن

  • کارکرد مطمئن با راندمان بالا؛
  • مصرف برق و انرژی کمتر به نسبت موتور هوا خنک؛
  • تولید صدای کمتر در نمونه موتور مغروق در روغن به نسبت موتور خشک؛
  • به دلیل اینکه خنک سازی موتور با روغن به نسبت هوا بهتر است، بنابراین موتور هیدرولیکی مغروق در روغن قابلیت و ظرفیت بالاتری به نسبت نوع هوا خنک دارد. به همین دلیل اصولا در آسانسورهای بزرگتر مانند آسانسورهای خودوربر و ساختمان های مرتفع از موتور هیدرولیک مغروق در روغن استفاده می شود.

معایب موتور مغروق در روغن

  • قیمت موتور هیدرولیکی مغروق در روغن گران تر از مدل های هواخنک است.
  • نصب موتور مغروق در روغن به نسبت نوع هواخنک هزینه برتر است.

البته با اینکه موتور غوطه ور در روغن گران تر و نصب آن نیز به نسبت موتور هواخنک سخت تر است؛ اما وقتی صحبت از حرکت روان و ایمنی می شود، این نمونه ها جزء بهترین مدل ها نیز است.

برند های معروف موتور آسانسور هیدرولیکی در ایران

  • موتور المو ایتالیا
  • موتور SB ایتالیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *